İkinci Seçil Erzan vakası patladı! Tunceli'de 100 milyon dolarlık vurgun

Futbolcuları ponzi sistemiyle dolandıran Seçil Erzan'ın ifşa olmasının ardından bir dolandırıcılık haberi de Tunceli'den geldi. Ümit Gönek isimli bankacının Ovacık'taki 200'e yakın kişiyi 100 milyon dolar dolandırdığı iddia edildi.

İkinci Seçil Erzan vakası patladı! Tunceli'de 100 milyon dolarlık vurgun
İkinci Seçil Erzan vakası patladı! Tunceli'de 100 milyon dolarlık vurgun
GİRİŞ 09.12.2023 16:01 GÜNCELLEME 09.12.2023 16:02
Bu Habere 359 Yorum Yapılmış

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın hayali fon yaratarak Arda Turan, Emre Belözoğlu'nun da aralarında olduğu ünlü futbolcuları ve iş insanlarını milyonlarca dolar dolandırdığının ortaya çıkmasının ardından benzer bir olayın Tunceli'de de yaşandığı öğrenildi. İstanbul'da bankacılık yapan bir kişinin Tunceli'deki 200'e yakın kişiyi toplamda 100 milyon dolar dolandırdığı öne sürüldü.

BANKA YÜZDE 1 VERİRKEN YÜZDE 6 VERDİ

Haber7'nin mağdurlardan edindiği bilgiye göre, 2015 2018 yılları arasında bir kamu bankasının İstanbul Kadıköy Rıhtım şubesinde görev yapan Ümit Gönek isimli kişi, Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Tatuşağı köyünde büyük bir çoğunluğu akrabalarından oluşan kişilerin paralarını yüksek getiri vaadiyle topladı. Borsadan çok büyük paralar kazandığını söyleyerek akrabalarının birikimlerini toplayan Gönek, bankanın yüzde 1 oranlarında faiz verdiği dönemde yüzde 6'ya varan faiz oranları vaat etti. 

TOPLAM MİKTAR 100 MİLYON DOLAR

En az 200 mağdurun olduğu dolandırıcılık sisteminde ortadan kaybolduğu söylenilen paranın miktarı ise dudak uçuklattı. Mağdurların idddiasına göre Ümit Gönek, 100 milyon dolara yakın bir miktarda para ile ortadan kayboldu. Sosyal medya üzerinden bir araya gelen mağdurlar, 12 Aralık salı günü Ümit Gönek hakkında suç duyurusunda bulunmak için Anadolu Adliyesi'nde bir araya gelecek. Mağdurların suç duyurusunun ardından bir basın açıklaması da yapacağı öğrenildi.

ALEVİ DEDESİ DİYE GÜVENDİK: BABAM, AMCAM, HALAM, TEYZEM VE YEĞENLERİM BİLE DOLANDIRILDI

Haber7'nin mağdurlarla yaptığı görüşmelerde ise çok ilginç detaylar ortaya çıktı. 4 milyon 670 bin TL verdiğini söyleyen Ali Tat isimli vatandaş; babasının, amcasının, halasının, teyzesinin ve yeğenlerinin dahil neredeyse tüm akrabalarının Ümit Gönek tarafından dolandırıldığını söyledi. Tat, "Ümit Gönek kendisini alevi dedesi olarak tanıttığı için güven sağladı. Düğün takılarım da olmak üzere tüm birikimimi kendisine verdim. 1,5 yıldır yaşadıklarımın ardından bu olay nedeniyle eşimle de boşandım.İnsanlar tüm birikimlerini bu kişiye verdi. 10 katlı binasını satıp Ümit Gönek veren ve şu anda kiracı olan tanıdıklarım var. Evini, arabasını satıp bu kişiye veren insanlar var." dedi.

"500 BİN DOLAR VERDİM"

Mağdur olan isimlerden biri olan İbrahim Sabur ise Ümit Gönek isimli kişiye 500 bin dolar verdiğini söyledi. Sabur, "Bankalar yüzde 1 faiz verirken bize yüzde 6'ya varan rakamlar sunarak cezbetti. Çevremde bu adamın dolandırmadığı kişi neredeyse kalmadı diyebilirim. Yapılan suçlamalardan dolayı 2022'de gözaltına alınmış ancak sonrasında serbest bırakılmış şu anda nerede olduğunu kimse bilmiyor. Biz mağdurlar olarak suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasında bulundu. 

"YURT DIŞINDAN BİLE MAĞDURLAR VAR"

Ümit Gönek tarafından dolandırıldığını iddia eden bir başka isim olan İbrahim Kocamış ise Gönek'e 160 bin TL para verdiğini söyledi. Gönek hakkında ilk suç duyurusunda bulunan isimlerden biri olduğunu belirten Kocamış, "Borsa brokeriyim diyerek benden 160 bin lira aldı. Parayı Gönek'in IBAN'nına gönderdim. Yurt dışından bile mağdurlar var." dedi.

İçişleri Bakanı'nın suç örgütleriyle etkin mücadele ettiğini belirten mağdur Kocamış, bakanın bu olayla ilgili de süratle harekete geçmesini beklediklerini belirtti. 

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Yüksek getiri vaadiyle çevresindeki insanlardan ve akrabalarından topladığı milyonlarca lirayla kayıplara karışan Ümit Gönek'in 2022 ağustos ayında yakalandığı ve daha sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Gönek'in şu anda nerede olduğu ise bilinmiyor.

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 359
  • Senem 4 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara baktım evet çok güldüm, niye güldüğümü soyleyim öyle bi yazmışlar kimisi paranın tuncellide bu kadar para var mı kimisi yok ovacıktan çıkmış kimside iki köyden bu kadar para çıkar mı ? Yahu bu iş İstanbul da başlamış birde bu parayı verenlerin hepsi tuncellide değil başka şehirlerden de insanlar var içinde ve iş büyüdükçe tuncellide de tarlasını, evini satan olmuş..
    Cevapla
  • Hüseyin Erdinç 4 ay önce Şikayet Et
    Hramı helali gözetmezseniz havadan para kazanayım derseniz böyle olur, üzüldükmü hayır.
    Cevapla
  • Ali Saptırı 4 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl dedeymiş böyle ? Dedeler düzgün olmalı. Herşey pespaye oldu. Yaşasın Çağdaşlık. Yaşasın BATI MEDENİYETİ !
    Cevapla
  • erzincanlı 4 ay önce Şikayet Et
    tipe bak
    Cevapla
  • erzincanlı 4 ay önce Şikayet Et
    tipe bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı