AFAD acı haberi duyurdu: Anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı!

Zonguldak'ta heyelan sonucu toprak altında kalan anne ve oğluna ulaşmak için yapılan çalışmalar, günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. AFAD'dan yapılan açıklamada anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

GİRİŞ 10.12.2023 11:33 GÜNCELLEME 10.12.2023 14:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Zonguldak'ta etkili olan yağışın ardından dün saat 19.00 sıralarında Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakar'ın (51) yaşadığı ev, heyelan sonucu kayan toprağın altında kaldı. İhbarla üzerine ekipler, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışmalar sürerken, 2'nci heyelan yaşandı. Bu kez AFAD ve itfaiye personelinden oluşan 21 kişi, göçük altında kaldı. Bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu madencileri sevk edildi.

21 personel kurtarılırken, bölgedeki evler tahliye edildi. Enkazdaki anne ile oğlunu kurtarma çalışmaları ise günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. Öte yandan kurtarılan personelden 15'ni taburcu olduğu, 6'sının ise hastanede tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

ANNE VE OĞLUNUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeden acı haber geldi. AFAD, toprak altına kalan iki kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, göçük altında kalan 1 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Lefter 4 ay önce Şikayet Et
    Allah cc rahmet eylesin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah cc gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Bayram 4 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • imanLahersey 4 ay önce Şikayet Et
    Maşallah şehit olup ahiretini kurtardılar..
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu