Evlat nöbetindeki anne 11 yaşındayken kaçırılan oğlunun yolunu gözlüyor

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren Sadiye Tokay, 11 yaşındayken kaçırılan oğluna kavuşacağı günü bekliyor.

GİRİŞ 10.12.2023 13:27 GÜNCELLEME 10.12.2023 13:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, HDP il binası önündeki evlat nöbetini bin 600 gündür sürdürüyor.

Oğlu Mehmet’in 2014 yılında HDP’liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyen Sadiye Tokay, evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. Oğlunun 11 yaşındayken kaçırıldığını belirten Tokay, “2014 yılında oğlum 11 yaşındaydı, HDP tarafından kandırılarak dağa kaçırıldı. Ben 2014 yılından beridir HDP’ye başkaldırıyorum. 5 yıldır oğlum için burada mücadeleme devam ediyorum. HDP diyor biz Kürtleri temsil ediyoruz. Hani bizim çocuklarımız? Dağa gönderdiler. Ben 12 yıldır mücadele veriyorum ama hala oğlumdan haber alamıyorum. Oğlum eğer sen beni görüp duyuyorsan gel devletimize teslim ol. 50 kişiye yakın evlatlarımız gelip teslim oldu, sen de gel sıcak yuvana kavuş" dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • zafergülten 4 ay önce Şikayet Et
    11 yaşında çocuktan ne isterler,dağa çıkıp teörist mi olacak.PKK içinde sapıklıklar olduğunu duymuştum,onun için kaçırmışlardır küçük çocuğu .
    Cevapla
  • Çılgın Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Allah ahirette herkesi oy verdiği siyasi parti liderleriyle beraber haşr eylesin. uyan ey Kürt kardeşim Kürtlerden intikam almak için Ermeniler kurdu HDP yi tuzağa düşmeyin.
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Allah tez günden kavuştursun evladınız inşallah
    Cevapla
  • latif 4 ay önce Şikayet Et
    Vicdansızlar..
    Cevapla
  • yes 4 ay önce Şikayet Et
    Oyyy inşaallah kavusursun evladina
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!