PKK'ya hava harekatı: 13 hedef imha edildi

Son dakika haberi: Irak'ın kuzeyinde Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'deki PKK'ya ait 13 hedef, düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

PKK'ya hava harekatı: 13 hedef imha edildi
PKK'ya hava harekatı: 13 hedef imha edildi
GİRİŞ 11.12.2023 19:00 GÜNCELLEME 11.12.2023 19:46
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'e yönelik hava harekatlarında, sorumlu düzeyde teröristlerin barındığı belirlenen 13 hedefin imha edildiğini bildirdi.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine saat 17.00'de hava harekatları icra edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 13 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • enver 4 ay önce Şikayet Et
    hava harekatlarının suriye ye de yapılmasını bekliyorum... buralarda cirit atıyorlar.
    Cevapla
  • Kızılelma 4 ay önce Şikayet Et
    Pkk Demek Siyonist demektir.Pkk demek Büyük israil saçmalığına hizmet etmek demek.Kökünü kurutun bu alçakların
    Cevapla
  • Cilgin horuz 4 ay önce Şikayet Et
    O kadar Bomba atiliyor o kadar pkk li it gabertiliyor Halen bitmiyorlar halende bombaliyorlar valla Ben anlamadim bu itleri butlendirenlere bence bamba atmali yani kisaca batakligi kurutmali yoksa sivrisinekten kurtulaman neyse benim fikrim bu
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim ankayı düşürdüler hadi bizde onlarım blr ihasını düşürelim
    Cevapla
  • Mevzu 4 ay önce Şikayet Et
    Bir iki de ABD üstü gitsin arada yanlışlık la hedep kitlendi deriz bakalım tepkileri ne olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü