Yetim Vakfı'ndan yetim çocuklar için kış projesi: Sıcacık sevgiye soğuk işlemez

Her yıl kış aylarının gelmesiyle afet ve kriz bölgelerindeki yetim çocuklar için yardım projesi gerçekleştiren Yetim Vakfı harekete geçti. Başta Türkiye’deki deprem bölgesi olmak üzere 3 kıtada 12 ülkeye kış yardımı ulaştırılacak.

GİRİŞ 12.12.2023 16:14 GÜNCELLEME 12.12.2023 17:19

Kış mevsimi, beraberinde bir takım zorlukları getiriyor. Soğuk havaya bağlı hastalıklar artıyor. Çocuğunu okula gönderirken, onun beslenme ihtiyacını dahi karşılamakta güçlük çeken aileler, ısınma ihtiyacına bağlı daha başka sorunla da yüz yüze geliyor. Geçen yıl son yüzyılın en büyük iki ayrı deprem felaketini yaşayan Güneydoğu’da aileler hala zor şartlarla mücadele ediyor. Bunun haricinde yakacak temin edemeyen dar gelirli aileler yardıma ihtiyaç duyuyor. Bütün bunların yanı sıra sınırın diğer tarafında savaştan kaçarak çadır kentlere ve briket evlere sığınan Suriyeli aileler ise kış mevsimini daha ağır şartlarda geçirmek zorunda kalıyor. Özellikle bu bölgede, yetim çocuklarına tek başına bakmak zorunda kalan annelerin durumunu iyileştirmek ve onlara sıcacık bir kış geçirmeleri için yardımcı olmak insani bir görev olarak öne çıkıyor.

12 ÜLKEYE KIŞ YARDIMI

Yetim Vakfı, 2023-2024 yılı Kış Kampanyası kapsamında “ Sıcacık Sevgiye, Soğuk İşlemez ” sloganı ile Türkiye ile birlikte dünyanın 12 farklı ülkesinde hayırsever bağışçıların desteklerini yetim çocuklara ulaştırarak kış dönemini sorunsuz atlatmalarını temin edecek. Proje kapsamında yetim çocuklar ve annelerine kışlık kıyafet (mont, bot, atkı, bere, eldiven), soba, yatak, battaniye ile ısınma destekleri (odun, kömür, mazot, fatura desteği) sunulacak.

HEDEF YETİM ÇOCUKLAR

Yetim Vakfı’nın çalışma alanına giren yetim, öksüz, terk edilmiş ve sosyal yetim kapsamı içerisinde bulunan 1 milyarı aşkın oldukça geniş bir kitle bulunuyor. Bu çerçevede yetim ve öksüz çocukların, yetimhane, yetim aile yerleşkeleri ve kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlar, evler ve elbette anne babaları olsa dahi onların sevgi, şefkat ve ilgisinden mahrum durumda bulunan sosyal yetimlerin bulunduğu ülke ve bölgelerde dağıtım çalışmaları yapılacak.

DEPREMZEDEERE 1000 TON KÖMÜR

Kampanya kapsamında Türkiye’de 3000’er adet bot/çizme, atkı/bere/eldiven ve mont dağıtılacak. Suriye’de ise 4015’er adet  bot/çizme, atkı/bere/eldiven ve mont dağıtılacak. Türkiye’de deprem bölgesine 1000 ton kömür dağıtılacak. Suriye’de ise 201 ton kömür, 4500 adet battaniye ve 296 adet soba dağıtılması hedefleniyor.

HANGİ ÜLKELERE GİDİLECEK?

Başta Türkiye olmak üzere Afrika’da Tunus; Balkanlar’da Bosna-Hersek ve Kuzey Makedonya;  Kafkasya’da Azerbaycan; Güney ve Güneydoğu Asya’da Arakan, Bangladeş; Ortadoğu’da Filistin, Irak, İran, Lübnan, Lübnan/Filistin Mülteci Kampları, Suriye ve Yemen ile birlikte toplam 12 ülkede kış desteği verilmesi planlanıyor. Bu ülkelere kışlık kıyafet, battaniye-yorgan, yakacak ve soba yardımları yapılacak.

NASIL DESTEK OLUNUR?

Yetim Vakfı’nın Kış Projesine destek olmak isteyenler yetimvakfi.org.tr internet adresinden online bağış sayfasına girerek Giyim Seti Desteği (Bot, Mont, Atkı, Bere, Eldiven) için 1.000,00 ₺, Yakacak Desteği (Odun/Kömür/Mazot/Doğalgaz Desteği) için ise 750,00 ₺ bağışta bulunabiliyor. Ayrıca projeye KISA SMS hattı 9868’e YARDIM yazıp göndererek 10 ₺ veya diğer KISA SMS hattı 8868’e YARDIM yazıp göndererek 70 ₺ bağışta bulunmak da mümkün. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak