'Taşınmaz karşılığı vatandaşlık veriliyor' yalanı çürüdü

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşınmaz satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasının genişletilmesine karar verdi.” iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

'Taşınmaz karşılığı vatandaşlık veriliyor' yalanı çürüdü
'Taşınmaz karşılığı vatandaşlık veriliyor' yalanı çürüdü
GİRİŞ 12.12.2023 19:00 GÜNCELLEME 12.12.2023 19:00

Bazı basın yayın organlarında çıkan yalan haberler sonrası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi gerçekleri ortaya koymaya devam etti.

Yapılan açıklama şu şekilde:

12 Aralık 2023 tarihli ve 32397 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile taşınmaz satın alarak Türk vatandaşlığının kazanılması uygulamasında genişlemeye değil “daraltmaya” gidilerek yapısız taşınmaz (arsa, tarla) edinimiyle Türk vatandaşlığının kazanılması uygulamasına son verilmiştir.

Gayrimenkul satın alınarak edinilen Türk vatandaşlığı için uygulanan yönetmelikte "döviz tutarındaki taşınmazı" ibaresi, "döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazı" olarak değiştirilmiştir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler