Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, MEB ve DİB'in personel sayısında güncelleme talep etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilahiyat ve İslami ilimler fakülteleri programlarının, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının personel yeterlilikleri göz önünde bulundurularak güncellenmesi gerektiğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, MEB ve DİB'in personel sayısında güncelleme talep etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, MEB ve DİB'in personel sayısında güncelleme talep etti
GİRİŞ 12.12.2023 21:17 GÜNCELLEME 12.12.2023 21:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TİDKONSEY) İstişare Toplantısı, değerlendirme oturumuyla sona erdi.

Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapılan oturumun ardından yaptığı konuşmada, toplantıda görüşülen konuların gelecekte hem ilahiyat eğitimine hem de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü hizmetlerine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ilahiyat ve İslami ilimler fakülteleri arasında eş güdümün sağlanması amacıyla kurulan istişare heyetinin işlevselliğinin daha da arttırılmasının önemini vurgulayan Erbaş, "İlahiyat ve İslami ilimler fakülteleri programlarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının personel yeterliliklerinin göz önünde bulundurularak yapılandırılması ve güncellenmesi gerek." dedi.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının görme, işitme, zihinsel ve bedensel engellilere yönelik çalışmalarına da değinerek şunları kaydetti:

"Neredeyse her ilimizde görme, işitme, zihinsel, bedensel engelliler için Kur'an kurslarımız var. İşitme engellilere yönelik ilk defa İslam dünyasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü'nü çıkardık. Bunun hem basımını yaptık hem de video çekimlerini yaparak bütün işitme engellilerin istifade edebileceği bir duruma getirdik."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    personel sayısında değil personelin yetişme biçiminde değişim istiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Kur an ezberletmeyi bırakın artık. Okuduğunun anlamını bilen cami görevlisi istiyoruz.
    Cevapla
  • Doğruya doğru 4 ay önce Şikayet Et
    657 sayılı kanun kapsamında Memur zihnyeti ile yapılmaması gereken şeyler var.
    Cevapla
  • fatih 4 ay önce Şikayet Et
    başkan çok önemli bir konuya parmak basmış. değişen dünyada din eğitimi yetersiz kalmıştır. mevcut ilahiyat eğitimi hem meb de hem de diyanette ihtiyaca cevap veremeyecek düzeyde kalmıştır. her önüne gelen ilahiyat bitiriyor ama içi boş malesef. islami ilimlerin emek gerektiren bir iş olduğu artık hissettirilmelidir.
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Bırakın Din Tüccarlığı Yapmayı. Bütün Dinlerin Temeli Güzel Ahlaktır. Oda Sizlerde Yok. Sizlerin Tanrısı Dolar Kıblesi Beyaz Saray.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak