Arkadaşını pompalı tüfekle öldüren sanığa istenen ceza belli oldu

Antalya'da iş yerine ziyarete gelen arkadaşı Yaşar Çakır'ı (22) pompalı tüfekle öldüren İrfan Bakır (37), 7 yıl hapse mahkum edildi. Tutuklu sanığın cezasında indirim uygulanmadı.

Arkadaşını pompalı tüfekle öldüren sanığa istenen ceza belli oldu
Arkadaşını pompalı tüfekle öldüren sanığa istenen ceza belli oldu
GİRİŞ 13.12.2023 11:34 GÜNCELLEME 13.12.2023 11:34

Olay, 23 Haziran'da saat 17.00 sıralarında Kepez ilçesi Kepez Mahallesi'ndeki Yeşil Sanayi Sitesi 5069 Sokak'ta meydana geldi. Oto tamir atölyesinde bulunan İrfan Bakır'ı, arkadaşı Yaşar Çakır ziyarete geldi. Bir süre sonra Bakır ile Çakır, üst kattaki ofise çıktı. İddiaya göre; Bakır'ın kontrol ettiği ruhsatsız pompalı tüfek ateş aldı, saçmalar Yaşar Çakır'a isabet etti.

Sol koltuk altından vurulan Çakır, hastanede yaşamını yitirdi. Bakır tutuklanırken, bir turizm firmasında şoför olarak çalışan Çakır'ın cenazesi, Isparta'da defnedildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Yaşar Çakır (22)

CEZASI 5'TE 2 ORANINDA ARTTI

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İrfan Bakır, katıldı. Yaşar Çakır'ın ailesi ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Bakır'ın 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, olayın bilinçli taksirle gerçekleşmesi nedeniyle cezanın artırılmasını talep etti.

İrfan Bakır (37)

Sanık Bakır ise önceki beyanlarını tekrar ederek, Yaşar Çakır ile aralarında husumet olmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, sanık Bakır'ı 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 5 yıl, olayın bilinçli taksirle olması nedeniyle cezayı 5'te 2 oranında artırarak 7 yıl hapse mahkum etti. Sanığın cezasında indirim uygulanmadı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti