Niğde'den kahreden haber: Kazanda zehirlendiler, 2 kişi öldü...

Niğde'de bulunan gazoz fabrikasında kazan temizliği esnasında oluşan kimyasal tepkime sonrasında zehirlenen işçilerden Durmuş Cebenay ve Ufuk Kılıçarslan hayatını kaybederken Faruk Sert isimli işçinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

GİRİŞ 13.12.2023 13:45 GÜNCELLEME 13.12.2023 13:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Niğde'de bir içecek fabrikasında temizlik yapmak için girdikleri su kazanında zehirlenen 5 işçiden 2'si hayatını kaybetti.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir içecek fabrikasında çalışan F.S. (35), U.K. (29), B.Ş. (46), D.C. (43) ve O.B. (53), temizlik yapmak için su kazanına girdi.

KİMYASAL TEPKİME SONRASI ZEHİRLENDİLER

İşçiler, temizlikte kullandıkları kimyasal maddelerin tepkimesi sonucu ortaya çıkan gazdan zehirlendi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, işçilerden F.S. ve U.K'nin hayatını kaybettiğini belirledi.

Diğer işçiler, ambulansla hastaneye kaldırıldı. D.C'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

5 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Öte yandan, Vali Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir de fabrikaya gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Çelik, gazetecilere, saat 10.40 civarında kazan temizliği yapan 2 işçi ile onlara yardıma gelen 3 işçinin kimyasal maddeden zehirlendiğini söyledi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 1 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Çelik, 2 işçinin hayatını kaybettiğini, 1 işçinin yoğun bakımda olduğunu ve hayati tehlikesi bulunduğunu, 2 işçinin ise ayakta tedavi gördüğünü aktardı.

İşçilerin ailelerine başsağlığı dileyen Çelik, "Üzüntü verici bir olay, inşallah bu tür olaylar yaşanmaz. Yaptıkları bir kazan temizliği ancak kazan temizliğinde kimyasal maddeleri kullanmışlar. Kazan da su kazanı, normalde fabrika içinde kullanılan bir kazan değil. Adli tahkikat devam ediyor. Bir vatandaşımızın hayati tehlikesi var." diye konuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Fahri 4 ay önce Şikayet Et
    Niğde Gazozu fabrikasında kimyasal zehirlenme
    Cevapla
  • emekli misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun bundan böyle .... içerken aklıma gelecek.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YALVARIYORUM MASUM İNSANLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM et
    Cevapla
  • fakirullah 4 ay önce Şikayet Et
    vardiya amiri yokmu kardeşim işçi yi yönlendiren kimse cezasız kalmamalı Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Zarif 4 ay önce Şikayet Et
    Marka ismini vermeyim de, bende gazozdan zehirlendim.Böbreklere zararı var. Her gazoz içilmez. Gazozları daha sağlıklı üretmeleri lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi