Bakan duyurdu! Kış saati ile ilgili yeni gelişme

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 bütçe görüşmelerinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, 2016'dan beri devam eden yaz saati uygulamasının süreceğini ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini açıkladı.

Bakan duyurdu! Kış saati ile ilgili yeni gelişme
Bakan duyurdu! Kış saati ile ilgili yeni gelişme
GİRİŞ 14.12.2023 00:04 GÜNCELLEME 14.12.2023 00:04
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Bakan Bayraktar, 2016'dan beri devam eden uygulamanın süreceğini ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulunda 2024 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.

KIŞ SAATİNE GEÇİLMEYECEK

Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BayraktarEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

YAZ-KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Gün ışığından etkili şekilde yararlanmak amacıyla yaz ve kış saati uygulamaları mevcuttur. Saatler bir saat ileri alındığında yaz saati, bir saat geri alındığında da kış saati başlar.

Dünya genelinde saatler 2023 yılında 29 Ekim Pazar günü geri alındı. Uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır.

TÜRKİYE'DE NE ZAMAN, NEDEN KALDIRILDI?

Yaz ve kış saati uygulamaları Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanmıyor.

Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulaması, Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başladı. "İleri saat" uygulaması, 2 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kalıcı hale geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Tümg. Mehmet Ersoy 4 ay önce Şikayet Et
    Çocuklar 9'da başlayıp 3'te paydos ediyor bu sistemi genele yaymak lazım milli eğitim Bakanlığı'nın dikkatine
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Normal saat yaz saati denilen saattir.Ayrica böyle iyi kışın saat 5 olmadan hava karariyordu.
    Cevapla
  • Sedat ozturk 4 ay önce Şikayet Et
    Normal saat kış saati eski den öyleydi
    Cevapla
  • İlker 4 ay önce Şikayet Et
    Şunlara biri söylesin köylerden şehre okula işe gitmek için gecenin zifirinde yola çikmak zorunda kalanlar var.vahşi hayvani köpeği filan var yazik değilmi herkezin araci yok herkezin kapisindan dolmuş geçmiyor.her şehirde köyler toplu değil az insaf ya.
    Cevapla
  • FATİH 4 ay önce Şikayet Et
    ip partinin şehitlere küfür eden haini utanmadan çıkıp konuşuyor.o şehitlerin kanlareında boğulacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!