Tatile gitmek isterken kendilerini adliyede buldular! "2 milyon TL'nin üstünde vurgun"

Türkiye'nin önde gelen turizm şirketlerinden birinde, tatil rezervasyonu yapan vatandaşlar dolandırıcılık şoku yaşadı. Şirketin saygınlığına güvenerek tatil satın alan müşterilerin tatil hayali adliye koridorlarında bitti.

Tatile gitmek isterken kendilerini adliyede buldular! "2 milyon TL'nin üstünde vurgun"
Tatile gitmek isterken kendilerini adliyede buldular! "2 milyon TL'nin üstünde vurgun"
GİRİŞ 14.12.2023 13:51 GÜNCELLEME 15.12.2023 14:23
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış
  • HABER7 / ÖZEL - Dilan CAN

Türkiye ve Avrupa'nın önde gelen bir turizm şirketinin Emaar Square AVM’de bulunan acentesi skandal bir olayla gündeme geldi.

Turizm şirketinin Emaar AVM'deki yetkili acentesi

İddialara göre, bir tur şirketinin acentesi üzerinden tatil rezervasyonu yapan vatandaşlar 'vize, otel, uçak' gibi birçok noktada erteleme yaşayınca durumdan şüphelendiler. Şirketin saygınlığına güvenerek aldıkları tura çıktıklarında ya vize işlemleri ertelendikleri için gidemediler ya da gittikleri ülkelerdeki otellerde 'satın aldıkları' şekilde konaklayamadılar. Tur şirketinin Emaar Square’de bulunan acentesinin yetkili sahibi Duygu Y. tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar tur şirketinin genel merkezini aradılar ancak genel merkez 'iş birliğimizi sonlandırdık' diyerek müşterilerini geri çevirdi.

Vatandaşlar bu vurgunun 'danışıklı dövüş' olabileceğini öne sürüyor. Onlarca vatandaşın tatil planlarıyla birlikte paraları da hiç oldu. Vatandaşlar yaşadığı mağduriyeti Haber7’ye anlattı.

Acente Yetkilisi Duygu Y. 

USULSÜZLÜKLER ÜZERİNE GENEL MERKEZDEN O ACENTEYE KAYYIM!

Mağdurlar arasında yer alan Cemil Yaman isimli bir vatandaş, ara tatil için aile dostları ile birlikte İtalya turu aldıklarını ama vize işlemlerinin uzun süre gerçekleşmemesi üzerine durumdan şüphelendiklerini ifade etti. İşlemler ile ilgili sürekli oyalandığını hisseden aile, AVM’ye giderek yetkililerle yüz yüze görüşmek istedi ancak seyahat acentesinde gördükleri manzara karşısında şok oldu.

Acente Mağduru Müşteri Cemil Yaman

Acentenin apar topar kapatıldığını anlatan Cemil Yaman, "Oraya gittik ama etrafta bir toparlanma söz konusuydu. Tek bir kişi vardı ve bizde o kişiye durumu anlattık. Ofisteki kişi bize burada usulsüz işlemlerin yapıldığını ve bunun üzerine kendisinin genel merkez tarafından buraya atandığını söyledi. Biz rezervasyonumuzu söyledik ama bize öyle bir rezervasyonumuzun olmadığını söyledi. O an dolandırıldığımızı anladık. AVM'nin girişinde bizim gibi birkaç aile daha vardı onlarda ayn durumu yaşamışlar" dedi.

Seyahat Firmasının Müşteriye Kestiği Makbuz 

ÜNLÜ SEYAHAT ŞİRKETİ 'YARDIMCI OLAMAYACAĞINI' SÖYLEDİ!

Toplamda 134 bin TL ödediğini ifade eden mağdur Cemil Yaman ödemeyi tek çekim olarak tur şirketinin adına yapıldığını ancak parayı Duygu Y. isimli kişinin kendi hesabına geçirdiğinden şüphelendi. Bu şekilde mağdur olan başka ailelerle de görüştüğünü ama onların da sürekli oyalanarak ertelendiklerini ifade etti. Bu durumu yaşayan onlarca aile bir araya gelerek, tur şirketinin genel merkezi ile görüştüler. Ancak genel merkez 'bu şube ile ilişiğimizi kestik size yardımcı olamayacağız' diyerek müşterilerini geri çevirdi. Mağduriyetlerinin giderilmesinde zorluk yaşayan aileler olayın örtbas edilmeye çalışıldığını, acente ve genel merkezin suçu birbirlerine attıklarını ifade etti. 

Satın alınan hizmetin bedeline ilşikin kesilen dijital fatura

Satın Alınan Hizmetin Sözleşmesi 

"2 MİLYON TL'NİN ÜSTÜNDE BİR VURGUN SÖZ KONUSU"

Sosyal medyada ve şikayet sitelerinde yer alan ihbarlara göre aynı firmadan mağdur olan onlarca aile var. İtalya turu için 67 bin TL ödediklerini söyleyen Cemil Yaman, aile dostlarıyla birlikte satın aldıkları turun toplam 134 bin TL olduğunu ifade etti. Haber7'nin ulaştığı bilgilere göre 20'nin üzerinde mağduriyet yaşayan müşteri var. Müşteriler tatil yapmak için önden ödeme yapan ailelerin 2 milyon TL'nin üstünde dolandırıldığını öne sürüyor.

"ORTADA KALDIK"

Aynı firmadan mağdur edildiğini öne süren bir başka isim Ferdan Arslan, konuya ilişkin Haber7'ye yaptığı açıklamalarda kendilerinin mağduriyetlerini çözecek yetkili bir isim bulamadıkları için ortada kaldıklarını ifade etti. Ferdan Arslan, "Acente şirkete, şirket acenteye yönlendiriyor. Şirket bir bizim yetkilimiz diyor bir demiyor, böyle kafa karışıklığı ile zaman kazanıyorlar. Çözüm odaklı bir süreç istiyoruz. Paranızı ödeyeceğim diyen bir tek Duygu Hanım var, ama o da ne zaman ödeyecek bilinmez. Parasını geçtim, ben çocuğuma İspanya sözü verdim. Evladımın hevesi kırıldı. 73 Bin TL ödedim ben." ifadelerini kullandı. 

Mağdurlar şikayetlerini internet platformları üzerinden dile getiriyor.

"ÖDEMEDEN SONRA ACENTE OLDUĞUNU ANLADIM"

Tur satın almak için Emaar AVM'deki acenteye giden Ferdan Arslan, ödeme sonrası ofisin acente olduğunu anladığını öne sürdü. Arslan, "İçeri girene kadar her yerde tur şirketinin tabelası vardı. Bize ödeme ile ilgili yetkin bir açıklamada yapılmadı. Ödemeyi yaptıktan sonra biz kaşede acentenin adını gördük." dedi. 

"ÖDEME SÖZÜNÜ SÜREKLİ ERTELİYORLAR"

Kendilerine sürekli ödeme sözü verdiklerini ancak ödeme tarihi gelince zaman kazanmak için oyalandıklarını ifade eden aileler bir araya gelerek süreci hukuki yollardan arayacaklarını ifade ettiler. Turizm şirketi ise gazetemize yaptığı açıklamada müşterilere yardımcı olmak için çözüm sürecinde olduklarını açıkladılar. Ayrıca turizm şirketi Emaar AVM'deki acentesi ile 1 Aralık 2023 tarihinde ilişiğini kestiğini açıkladı. 

Mağdur ailelerin bir araya gelerek kurduğu whatsapp grubunda ödemelere ait bir sohbet

KAYNAK: HABER7, ÖZEL HABER
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    şu tur sirketinin adını da yazın ki millet öğrensin
    Cevapla
  • Jolly tur 4 ay önce Şikayet Et
    Rezalet ülkede dolandırıcılık almış başını gitmiş
    Cevapla
  • Sultan Süleyman 4 ay önce Şikayet Et
    Aldık ama gidemek kardeş dolandırıldık neyini anlamadın
    Cevapla
  • gediğine koyar 4 ay önce Şikayet Et
    biz ahlakın liyakattan önce geldiğini defalarca söylememize rağmen bize inanmadılar şimdi ne oldu liyakatlı fakat ahlaksız bir nesil oluştu nasıl olacak bu iş
    Cevapla
  • Sakin 4 ay önce Şikayet Et
    Bence acente yetki verdiyse takır takır ödemek zorunda bence ilişkimiz yok demekle olmaz ilan vermişler mi
    Cevapla
  • Vatan 4 ay önce Şikayet Et
    Vah vah vah dünyada bundan büyük sorun varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi