CHP'li eski Başkan'a 3 yıl hapis cezası!

İhaleye fesat karıştırma davasında CHP eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a 3 yıl hapis cezası verildi. Böylelikle bir sene içerisinde iki farklı konudan hapis cezası almış oldu.

CHP'li eski Başkan'a 3 yıl hapis cezası!
CHP'li eski Başkan'a 3 yıl hapis cezası!
GİRİŞ 14.12.2023 16:57 GÜNCELLEME 14.12.2023 16:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yalova 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar, Vefa Salman, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Ö ve belediye görevlisi Erkam İ. ile taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı vermiş olduğu mütalaasında, Rüstempaşa Mahallesi Gazipaşa Caddesi'ndeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Yalova Belediyesine ait kafeteryanın işletmeciliğinin 13 Mart 2019'da yapılan ihalede bir firmaya 18 bin lira bedelle verildiğini, 15 gün içinde kira sözleşmesinin imzalanmaması nedeniyle aynı yıl 10 Temmuz'daki oturumda aynı firmaya bu kez 4 bin liraya ihale edildiğini belirtti.

Savcı, ilk ihale sonrası firmanın sözleşmeyi imzalamamasının İçişleri Bakanlığına bildirilmesi gerekirken diğer iki sanığın Salman'ın bilgisi dahilinde bunu yerine getirmediği, dolayısıyla kamu zararına sebebiyet verdikleri gerekçesiyle 3 sanığın "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan hapse çarptırılmasını talep etti.

"BİLGİM DIŞINDA YAPILMIŞ"

Savunmasını yapan sanık Vefa Salman, 3 yılda bir gerçekleştirilen ihalenin dosyasını ilgili birimin hazırladığını, ihaleyi ise encümenlerin yaptığını söyledi. İlk ihalenin 2019 yerel seçimlerinden kısa süre önce yapıldığını dile getiren Salman hakkındaki suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundu. Salman mahkemede şu ifadeleri kullandı:

"Seçim öncesi ve sonrası 6 ay çok yoğun geçer. İlk ihale tarihi itibarıyla belediye başkanlığını, belediye başkan vekiline bırakmıştım. Daha sonraki ihale, seçimden sonra olmuştur. Ben bunu emniyete ifade verirken öğrendim. Biz bu ihalelere sadece onay veririz, ihale yapılsın veya olmuştur şeklindedir. Ben 6 yıl boyunca encümen toplantılarına katılmadım. Bu nedenle detay bilgi sahibi değilim. İlk ihale çok yüksek fiyattan çıkmış. Ticaret Odasından rayiç bedel üzerinden çıkılır. İlk ihaleye giren firma ihale kendisinde kalsın diye yüksek bir teklifte bulunmuş."

DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞTI

Yalova Belediyesi'nde "zimmete para geçirilmesi" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 27 Şubat 2020'de İçişleri Bakanlığınca belediye başkanlığından geçici olarak uzaklaştırılan Vefa Salman, bu yıl 14 Mayıs'taki genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı için mart ayında görevinden istifa etmişti. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki zimmet davasında diğer 37 sanıkla yargılanmasına devam edilen Salman, taziye evi yapımındaki usulsüzlükler nedeniyle Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 Mayıs 2023 tarihinde yapılan duruşmada "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 2 yıl 6 ay hapse çarptırılmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Özgür biri 4 ay önce Şikayet Et
    Ye ye domuz gibi olmuşsun yiye yiye Allah senin ve senin gibileri felç ede lanet adam inşallah geberirsin yiyemeden gidersin.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ihaleyi düzgün yapan siyasetçi varmı acaba bizim siyasi kafaların değişmesi lazım yoksa ülke ayağa kalkamaz Allah'tan korkan dürüst siyasetçi çözüm bu
    Cevapla
  • HHH 4 ay önce Şikayet Et
    CHPli belediyeler akıl almaz işlerin destanını yazıyor, CHPli belediyeler çok başarı demiyor mu genel başkanları.
    Cevapla
  • Yakut 4 ay önce Şikayet Et
    Allah kokuşmuş zihniyete imkan, yetki vermesin..
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bunların hayatı hikaye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi