STK'lardan Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir şahsın Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişiminde bulunmasına sivil toplum kuruluşları (STK) tepki gösterdi. Zanlı, dün polis tarafından gözaltına alındıktan sonra adli mercilerce tutuklanmıştı.

STK'lardan Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki
STK'lardan Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki
GİRİŞ 14.12.2023 21:20 GÜNCELLEME 14.12.2023 21:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar, dün Kaymakamlık binası önünde uyuşturucu bağımlısı İ.B.’nin Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişimine tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan Fırat Haşimoğlu, saldırıyı en güçlü şekilde lanetlediklerini belirterek, menfur girişimin sadece Silopi'yi değil, tüm İslam dünyasını derinden üzdüğünü söyledi. Kutsal değerlere hakaret eden bu provokatif aşağılık eylemin Silopi'yi temsil etmediğini belirten Haşimoğlu, "Olayın güzel ilçemizde gerçekleşmiş olması üzüntümüzün katlanmasına neden olmuştur. Yaşadığımız bu İslam coğrafyasında nice alimler yetişmiş, dünyanın ikinci doğuş yeri Nuh'un gemisi ile Cudi Dağı'nda hayat bulmuştur. Kutsal kitabımıza yapılan bu çirkin saldırı girişimine Silopi halkı müsamaha göstermediği gibi sağduyulu davranıp devletimizin bu müptezele yasa çerçevesinde cezalandırması için herhangi bir taşkınlıktan uzak şekilde tepkisini dile getirmiştir. Bizim için bu kadar kıymetli Kur-an'ı Kerim'e yapılan saldırıyı bir kez daha buradan esefle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haşimoğlu, olayların başladığı saatte halkı sükunete çağıran Silopi Kaymakamı Cihat Koç ve emniyet personelleri ile vatandaşlara teşekkür etti. Zanlı, dün polis tarafından gözaltına alındıktan sonra adli mercilerce tutuklanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
    Cevapla
  • Kahramanmaraş li 4 ay önce Şikayet Et
    Allah islah eylesin
    Cevapla
  • kadir 4 ay önce Şikayet Et
    İdam
    Cevapla
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    Hapiste mi besliyecez iti
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Uyuşturucu belasına bulaşan her tip kullanılmaya müsait zavallılar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..