Görüşme sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi!

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmede, Gazze'deki savaşın ele alındığını ve Biden'ın, Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakınlaşmaya olan desteğini dile getirdiğini bildirdi.

GİRİŞ 15.12.2023 06:15 GÜNCELLEME 15.12.2023 09:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, iki lider, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'deki son durumu ele aldı ve bölgeye insani yardımın artırılması ile Gazze'deki sivillerin korunmasının önemi konusunda mutabık kaldı. Biden, İsrail'e olan desteğini de yineledi.

Görüşmede ayrıca NATO İttifakının güçlü olmasının önemine vurgu yapılırken, Biden, İsveç'in ivedi şekilde ittifaka katılması konusundaki beklentisini paylaştı.

Açıklamada, "Başkan Biden, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemdeki yapıcı adımlara olan desteğini dile getirdi." ifadelerine de yer verildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Ahmet Binboğa 4 ay önce Şikayet Et
    Siyonizm İnsanları sadık köpeklere çeviren bir ideolojidir. Siyonist olanlar insanlığın en büyük düşmanlarıdır. Durdurun siyonizmi
    Cevapla
  • Mesut 4 ay önce Şikayet Et
    Benim şahsi kanatim,lawrence hadisesi dahada gelişmiş ve hemen hemen tüm ülkelerin başında ülkelerin dini,sosyal,kültürel tüm değerlerini içinde barındıran müthiş yetişmiş yöneticiler yerleştirilmiştir..
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    domuzdan Post bunlardan dost olmaz yüzümüze gülüp arkamizdan vurur bu kallesler
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Memleket bitti
    Cevapla
  • Goca GONYALI 4 ay önce Şikayet Et
    Sinirden ne yazacağımı bilemedim, bu Siyonistle el sıkışılır mı! gülünür mü!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı