Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek

Aralık Pazar günü "Gazze için vicdan buluşmaları" kapsamında Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek.

Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek
Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek
GİRİŞ 15.12.2023 17:08 GÜNCELLEME 15.12.2023 17:08

 Aralık Pazar günü "Gazze için vicdan buluşmaları" kapsamında Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek. Ankara Sivil Toplum Platformu'ndan yürüyüşle ilgili şu açıklama yapıldı: 

"Filistin'de iki ayı aşkın süredir devam eden İsrail saldırıları, dünyanın geleceği adına tüm insanlığı kaygılandırmaktadır.

Mülteci kampları, hastaneler, okullar ve ibadethaneler bombalanarak kadın, çocuk ve yaşlılar katledilmek suretiyle yürütülen soykırım, tüm dünyada büyük bir infialle beraber, vicdani bir uyanışa ve dirilişe neden olmuştur.

Batı başkentleri başta olmak üzere tüm dünyada vicdanlı insanlar; gittikçe büyüyen bu vahşet nedeniyle tüm dünya için büyük bir tehdit haline gelen ABD'nin himayesindeki İsrail'e karşı tepkilerini dile getirmektedirler.

Dünyanın geleceği adına herkesi kaygılandıran bu gelişmelere tepki göstermek amacıyla yapılan yürüyüş, eylem, boykot ve protestolar tüm toplum kesimlerinin katılımıyla her geçen gün büyümektedir. 

Ankara Filistin Dayanışma Platformu ve Ankara Sivil Toplum Platformu da  Filistin’de işlenen insanlık suçunu ve İsrail vahşetini protesto etmek amacıyla Ankara'da büyük bir yürüyüş düzenleyecektir.

Toplumun bütün kesimlerinin katılması hedeflenen bu yürüyüş ve mitingle; Filistin’de yaşanan zulme karşı insani ve vicdani tepki gösteren kitlenin büyümesi, oluşan farkındalığın zulmü durdurmaya yönelik bir kamuoyu baskısına dönüşmesi hedeflenmektedir.

Vicdani-insani hassasiyete sahip sporcu, sanatçı, gazeteci ve akademisyenler başta olmak üzere  toplumun tüm kesimlerinin zulme karşı göstereceği ortak tepki, gittikçe derinleşen bu küresel insani krize karşı toplumsal farkındalığın ve bilincin gelişmesini sağlayacaktır.

Bu amaçla 24 Aralık 2023 Pazar günü düzenlenecek yürüyüşe katılımınızı ve desteğinizi bekliyor, saygılarımızı sunuyoruz."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!