İsrail'in hastane yalanı ortaya çıktı

İsrail'in resmi kaynaklarından yapılan hastane yalanına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi.

İsrail'in hastane yalanı ortaya çıktı
İsrail'in hastane yalanı ortaya çıktı
GİRİŞ 15.12.2023 17:35 GÜNCELLEME 15.12.2023 17:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Hamas üyelerini kötü göstermek için 'hastanede silahlı şekilde dolaşıyorlar' şeklinde ki yalanlarının kurgu olduğu söylendi. 

"İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR"

İsrail ordusunun resmi hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "70'in üzerinde terörist ellerinde silahlarla Kemal Advan Hastanesi'nden çıktı" iddiası doğru değildir. Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş, İsrail ordusunun "Kemal Advan Hastanesi'ni 4 saat içinde boşaltın" şeklinde tehditler gönderdiğini belirtmiştir. İsrail ordusu, tehditlerin ardından 12 Aralık'ta hastaneyi basmış ve tüm sağlık çalışanlarını bir yere toplamıştır.

Hastanelere yönelik saldırı ve baskınları meşru göstermek için, sağlık çalışanı oldukları belirlenen kişilerin ellerine silah verilip görüntüler kaydedilmiştir. Görüntüler incelendiğinde, tutarsızlık ve manipülasyonlar açıkça görülmektedir. Bir fotoğrafta 4 kişinin silah taşıdığı görülmektedir.

Aynı kişiler silahları teslim ederken, ellerine tutuşturulan teçhizatın değiştirildiği tespit edilmiştir. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdo, fotoğraftakilerden birinin doktor Naser Imad Almadhoun bir diğerinin ise Kemal Advan Hastanesi'nde çalışan bir hemşire olduğunu duyurmuştur.

Görüntülerde, silah taşıyanların geldiği yönde, üzerlerinde sağlık çalışanı üniforması olan kişilerin de bulunduğu, hatta teçhizatlar arasında gezinen birinin üzerinde halen sağlık çalışanı kıyafeti olduğu da açıkça görülmektedir. "Hamas üyesi" oldukları iddia edilen kişiler yakalanırken ortamdaki rahatlık ile farklı açılardan yapılan çekimler, İsrail propagandasına malzeme olacak görüntülerin kurgulandığını ortaya koymaktadır.

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Bu zalim siyonistlerin elinde muazzam bi medya gücü var.. O yüzden bu namussuzlar hertürlü yalan ve algı operasyonu yapıyolar..
    Cevapla
  • sütçü 4 ay önce Şikayet Et
    hamaslı teslim olmaz hemde silahıyla..eğer isael askeri bir hamaslıyı görmüşşe bir. dk sonra hamaslı tarafından öldürülmüştür...değil esir almak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...