Adalet Bakanı Tunç açıkladı! Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme olacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anadolu yayıncılar Federasyonu’nda Anadolu Sohbetleri programında açıklamalarda bulundu. Tunç: "Sokak hayvanları konusu önemli bir sorun haline geldi." dedi.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı! Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme olacak mı?
Adalet Bakanı Tunç açıkladı! Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme olacak mı?
GİRİŞ 15.12.2023 17:47 GÜNCELLEME 15.12.2023 18:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anadolu yayıncılar Federasyonu’nda Anadolu Sohbetleri programında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, Sokak hayvanları konusunun önemli bir sorun haline geldiğini söylerken, konuyla ilgili gelen soruları da yanıtsız bırakmadı.

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ BİR DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Bakan Tunç, Sokak hayvanları konusunda Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı ve Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’ın “Bir düzenleme olacak mı?” sorusu üzerine:  "Sokak Köpekleri konusunda son zamanlarda çocuklar ve yaşlılara yönelik saldırıların gündeme geldi, bu problemi çözen ülkeler var, o uygulamalara bakmak gerek aklın yolu bir, sokak hayvanlarının da korunması lazım, onları da sevmemiz gerek." dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN HASSASİYETİ VAR"

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında hassasiyeti ve talimatların olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, Daha önce de bir çalışma yürütüldüğünü, fakat bu çalışmaların henüz neticelendirilmediğini, çalışma aşamasında olduğunu vurguladı.

"BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI AMA HAYVANLARI DA KORUMAMIZ LAZIM"

Tunç, Sokak hayvanları konusunda belediyelere düşen görevler var. Kanunun verdiği görevler var. Bu görevlerin harfiyen yerine getirilmesi lazım dedi. 

Bakan Tunç, İnsan sağlığı birinci önceliğimiz. Hayvanların da korunması lazım. Hayvanseverlerin hassasiyeti de önemli, tüm bunları dengede tutacak insanı koruyacak bir çalışma yapmamız gerek dedi.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 18
  • TUĞRA 4 ay önce Şikayet Et
    Madem saldırgan olanlar öldürülüyor bu her canlı için uygulansın ama öncelik bebeklere kadınlara kızlara tecavüz edenler sokak ortasında koyun boğazlarcasına kadın kesenler trafikte yol verme kavgasından adam öldürenler uyuşturucu satan psikopatlar niye baktın kavgası çıkartıp adam öldürenler hırsızlar gaspçılar öncelik BUNLAR İTLAF EDİLSİN TOPLUMA EN BÜYÜK ZARARI BUNLAR VERİYOR
    Cevapla
  • Muttaki 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar evcil hayvan. Sokakta tabii ki olmamalılar. Ancak 100 tane saldıran köpek olduysa milyon tane saldırmamış var; saldıranları gösterip topunu itlaf etmek adil mi? Felaketlere sebebiyet verir zira onlar da dilsiz kullardır. Çözüm: 1. Kısırlaştırma ve rehabilitasyon seferberliği 2. Üretim ve satışın yasaklanması 3. Sokağa atmaların cezalandırılması 4. Sahiplenmenin teşvik edilmesi
    Cevapla
  • Melis 4 ay önce Şikayet Et
    Lütfen uyutmayın bu bir canillikdir hayvanın canını almak bizim haddimize değil güzel barınaklara alın besleyin kısırlaştırın hem onlar içinde iyi olur üşümezler lütfen
    Cevapla
  • Muttaki 4 ay önce Şikayet Et
    Size öldürmeme konusunda katılıyorum. Ama barınak konusunda katılmam mümkün değil, çünkü barınakların %95'i adeta birer ölüm kampı. Sağlam giren sağ çıkamaz. Ayrıca zaten barınaklarda kapasite dolu, yeni barınak da kursanız yetmez, olanların hali de ortada. Çözüm basit: Kısırlaştır, rehabilite et, aldığın yere bırak. Üretim ve satışı yasakla, sahipli hayvanı sokağa atanı cezalandır!
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Halã neyi bekliyorsunuz kaç insan zarar görecek.
    Cevapla
  • Kahraman Kandıralı 4 ay önce Şikayet Et
    Vietnam, koreye ihraç edip, yenizellandafan koyun ithal edin parasıyla herkes memnun olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik