MSB'den yerli silah üreten firmalara 'Paylaşım' uyarısı... 'Mahkemeye verilecekler'

Millî Savunma Bakanlığı yerli silah üreten firmalara yürütülen çalışmaların ve proje teknik bilgilerinin kamuoyuyla kontrolsüz bir şekilde paylaşılması konusunda uyararak mahkemeye verileceğini duyurdu.

GİRİŞ 16.12.2023 17:01 GÜNCELLEME 16.12.2023 17:49
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yıllık basın değerlendirme toplantısında Özgün tasarım ve ileri teknoloji yetenekleriyle göz kamaştıran yerli ve millî savunma sanayimizde ulaştığımız seviyeden övgüyle bahsederek üreticilere "Diğer yandan yürütülen çalışmaların ve proje teknik bilgilerinin kamuoyuyla kontrolsüz bir şekilde paylaşılması; Sahip olunan yeteneklerin bilinmesine, Ürünlerin işlevselliğini önlemeye yönelik karşı tedbir alınmasına, Yeteneklerin zafiyete uğraması ve bilgi üstünlüğünün kaybedilmesine neden olabilmektedir." uyarısında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Ankara'da aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerle yaptığı söyleşide gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Güler'in açıklamaları şu şekilde;

İçinde bulunduğumuz hassas dönemde ulusal güvenlik konusu ile onun ayrılmaz parçası olan yerli ve millî savunma sanayisinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır.
Tarih ve coğrafya çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır ki güçlü bir orduya sahip olmayan ülkelerin söz sahibi olabilmeleri mümkün değildir. 

"SAVUNMA SANAYI ÜRÜNLERİNDE YERLILIK VE MILLÎLİK ORANI YÜZDE 80’LERE ULAŞTI"

Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ve teşvikiyle yerlilik ve millîlik oranı yüzde 80’lere ulaşan savunma sanayi ürünlerimizin de katkısıyla kahraman ordumuz; kara, deniz, hava ve siber harekât alanlarında sürekli güçlenmektedir. 

Devam eden modernizasyon projeleri kapsamında 2023 yılı içinde çeşitli cins ve miktarda önemli harp silah, araç ve gereçleri envanterimize alınmıştır. 
Bu kapsamda;

- Askerî Fabrikalarımızda, yerli ve millî kaynaklarla modernizasyon, bakım ve onarım faaliyetleri başarıyla yürütülmekte,

- Tersanelerimizde, kendi savaş gemilerimiz ve millî denizaltılarımız tasarlanıp inşa edilmekte, su üstü ve su altı platformlarının bakım ve onarımları gerçekleştirilmektedir.
Bakanlığımıza bağlı ASFAT başta MİLGEM ve Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı olmak üzere savunma sanayi alanında kritik projeleri başarıyla yürütmektedir.

- Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketimiz de, sahip olduğu köklü tecrübe ile millî proje ve yatırımlara öncelik vermektedir. 

Ülkemiz artık; ürettiği, tasarladığı ve ihraç ettiği yerli ve millî savunma sanayi ürünleri ve bu alanda sahip olduğu imkân ve kabiliyetleriyle dünyada adından her geçen gün daha fazla söz ettirmektedir.

"TÜRKİYE ULUSLARARASI PAZARDA ÖNEMLİ BİR AKTÖR HALİNE GEDİ"

Hülasa; Millî muharip uçağımız Kaan’dan Hürjet’e, insansız savaş uçağımız Kızılelma’dan Anka-3 ve Atak-2’ye, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’dan TCG İstanbul’a, İMECE uydumuzdan Yeni Altay Tankı ve Fırtına Obüsüne birçok kritik projemizin hayata geçirilmesi uluslararası pazarda önemli bir aktör haline gelen Türkiye’nin gücünü simgelemektedir.

SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA YAPILAN ÇALIŞMALAR? "TEDBİR ALACAĞIZ"

Savunma Sanayii’ndeki faaliyetlerimiz ile ilgili haberlerde çok fazla detay paylaşılıyor. (Bir gazete haberini okuyarak) Arkadaşlar burada bahsedilen detayları kimi ilgilendirebilir. Bunu niye yazıyoruz biz? Bunu size biri veriyor, alan da bütün detaylarına kadar yazıyor. Biz kendimiz de çok dikkat edeceğiz ama sizlerden de istirham ediyorum. Bu konuda biz de tedbir alacağız. Projeler ve ürünlerle ilgili güvenlik zafiyeti yaratabilecek bilgileri paylaşan kişi ve firmaları mahkemeye vereceğimizi ifade ediyoruz.

Türk savunma sanayisi için yeni işbirliği! İmzalar atıldı...Türk savunma sanayisi için yeni işbirliği! İmzalar atıldı...

Türk savunma sanayi atağa geçti: 20'den fazla ülkede kullanılıyorTürk savunma sanayi atağa geçti: 20'den fazla ülkede kullanılıyor

Türk savunma sanayisi uykuları kaçırıyor: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!Türk savunma sanayisi uykuları kaçırıyor: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!

SAVUNMA SANAYI GÜVENLIĞI UYARISI

Dün Savunma Sanayii Başkanlığımızda HİSAR VE SİPER için anlaşmaları da imzalamış bulunuyoruz. 

Özgün tasarım ve ileri teknoloji yetenekleriyle göz kamaştıran yerli ve millî savunma sanayimizde ulaştığımız seviye; ülkemizin ve asil milletimizin gurur kaynağı olmaktadır.
Millî yetenek, değer ve gururlarımız övgüyle karşılanıp takdir edilirken diğer yandan yürütülen çalışmaların ve proje teknik bilgilerinin kamuoyuyla kontrolsüz bir şekilde paylaşılması;

- Sahip olunan yeteneklerin bilinmesine, 

- Ürünlerin işlevselliğini önlemeye yönelik karşı tedbir alınmasına,

- Yeteneklerin zafiyete uğraması ve bilgi üstünlüğünün kaybedilmesine neden olabilmektedir. 

Bu konuda; üretici, kullanıcı, basın kısacası tüm taraflar her anlamda büyük hassasiyet göstermeli ve duyarlılık sergilemelidir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 62
  • Nizamülmülk 4 ay önce Şikayet Et
    Malesef.Güvenlik hat safada olmalı sırlar ifşa edilmemeli.Çok profesyonel bir süreç yürütülmeli.
    Cevapla
  • Kığılı 4 ay önce Şikayet Et
    Haydi bakalım hayırlısı inşallah Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun başarıların devamını dileriz
    Cevapla
  • Düşünen . 4 ay önce Şikayet Et
    Nihayet bir akıllı çıktı. Hersyi ifşa etmek hiç doğru değildi. Birseyi yapiyorsan yap ondan sonra yatıp de. Yapıyoruz da ediyoruz da diyerek. Birilerini fitne sokmaya davet eder gibibhersey her de ifade edilmemeli. Devlet ciddi tedbir almalı.
    Cevapla
  • TÜRKİYE 4 ay önce Şikayet Et
    Gereken neyse yapılsın
    Cevapla
  • Zaza 4 ay önce Şikayet Et
    Ve ayrıca medyada tüm kanallarda gazze hamas askeri güçleri değerlendirilşyor,"israil ordusu, askerleri burda yanlış yapıyor,bu bizde oyle değil böyle yapılır,diye bilgiçlik taslayıp açıklamalar yapan sözde askeriyeden ayrılmış,emekli olmuş,akademik ünvana sahip kişilerin yaptıkları açıklamalar hayret verici, sanki israile stratejini değil öyle yapma derken bile fikir veriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"