Evlat nöbeti devam ediyor... 'Oğlum, kaçın gelin bu hasretlik bitsin'

3 Eylül 2019 tarihinden farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti aralıksız devam ediyor.

Evlat nöbeti devam ediyor... 'Oğlum, kaçın gelin bu hasretlik bitsin'
Evlat nöbeti devam ediyor... 'Oğlum, kaçın gelin bu hasretlik bitsin'
GİRİŞ 17.12.2023 13:20 GÜNCELLEME 17.12.2023 13:20

Diyarbakır’da 5 yılı aşkındır evlat nöbetinde olan aileler, çocuklarının teslim olması için çağrılarına devam ediyor.

Oğlu Fatih Demir için evlat nöbetinde olan Abdullah Demir, 9 yıla aşkında evladından ayrı olduğunu, çocuklarını istediğini söyledi.

Hiçbir zaman evladının peşini bırakmadığını belirten Demir, “Oğluma şunu diyorum, sizi kandırmasınlar. Demesinler gittiğinizde cezaevinde çürüyeceksiniz. Bak, 46 çocuğumuz geldi. Kelepçe vurulmadan anne ve babalarına teslim edildi. Oğlum, kaçın gelin bu hasretlik bitsin” dedi.

Kocaeli’nden gelen Eren Yalçın’ın annesi Fadime Aksu da, 10 yıldır çocuğundan haber alamadığını dile getirerek, “5 yıldır buradayım. Yılmayacağız, onlar bizi yıldıramayacak. Bir çocuk kalana kadar mücadelemizi vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Polis, Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze Dayanışma Kampı'nı dağıttı
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti