Bakan Fidan'dan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile telefonda görüştü.

GİRİŞ 18.12.2023 10:21 GÜNCELLEME 18.12.2023 10:34

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; görüşmede, 12 Aralık 2023'te yapılan AB Genel İşler Konseyi Genişleme Sonuçları ile 14-15 Aralık 2023'te düzenlenen AB Zirvesi Sonuçları ele alındı.

Bakan Fidan, Türkiye-AB ilişkilerine dair AB Komisyonu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından hazırlanan Ortak Bildirim'in, öngörülenin aksine geçen hafta düzenlenen AB Zirvesi'nde ele alınmayıp, bir sonraki zirveye bırakılmasının doğru olmadığını belirtti.

Fidan ayrıca AB'nin Türkiye konusunda daha hakkaniyetli, daha sağduyulu bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi. Fidan, küresel sınamaların yoğunlaştığı günümüzde AB'nin stratejik bir bakış açısıyla hareket ederek, Türkiye ile ilişkileri ilerletmesi gerektiğine dikkati çekti.

Fidan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, yatırım alanında iş birliğinin artırılması ve vize kolaylığı sağlanması gibi konularda Türkiye'nin AB'den en kısa zamanda somut adımlar atması beklediğini hatırlattı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"