Dizide tepki çeken sahne! Bakanlık RTÜK'e şikayet etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu haftaki bölümünün, çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle "Yargı" dizisi hakkında RTÜK'e şikayette bulundu.

GİRİŞ 19.12.2023 13:44 GÜNCELLEME 19.12.2023 14:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir televizyon kanalında yayımlanan dizinin bir bölümünde, "bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görevli personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiasının işlendiğinin belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, bu iddianın çocuğun yüksek yararı çerçevesinde milli ve manevi değerleri gözeterek, bilimsel veriye dayalı hizmet veren bakım kuruluşları ile buralardaki çocukların psikolojilerine zarar verebileceğinin değerlendirilmesi üzerine harekete geçildiği bildirildi.

Dizinin söz konusu bölümüne yönelik RTÜK'e verilen şikayet dilekçesinde, dizilerde işlenen konu ve olaylarda korunma altındaki çocukların örselenmesine sebebiyet verilmemesinin ve bakanlık hizmet, politika ve modellerine hassasiyetle yaklaşılmasının öneminin vurgulandığı kaydedildi.

BU GİBİ DURUMLAR TOPLUMUN VİCDANINI RAHATSIZ ETMEKTEDİR

Açıklamaya göre çocuğun üstün yararı ilkesi doğrultusunda yürütülen çalışmalarda, bakanlığın tüm mecralarda çocuk haklarını savunduğu kaydedilen dilekçede, "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlarla kamuoyunda infial yaratan bu gibi durumlar, toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın daha önce gazetecilere, RTÜK ile ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik işbirliği kapsamında yakın zamanda dizi yapımcılarıyla bir araya gelerek bu konulardaki hassasiyetlerini ifade edeceğini söylediği de hatırlatıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sapık dizilere, sapık kadın programlarına, sapık yarışmalara hayır. sapıklık atmosfere dayandı
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu sapıklık kokan diziler bu kadar çok seyrediliyorsa, demek memleket sapık dolu
    Cevapla
  • Polat Alemdar 4 ay önce Şikayet Et
    Bu diziyi yarısında bırakmıştım zaten. O kadar taraflı o kadar değerlerimizden uzak bir senaryosu vardı ki soğudum. Yapımcısına da senaristine de oyuncusuna da lanet ettim, bıraktım.
    Cevapla
  • türk 4 ay önce Şikayet Et
    trt 1 en iyisi
    Cevapla
  • eğitimci 4 ay önce Şikayet Et
    maksat devleti yıpratmak.Sürekli devlet aleyhine mesaj veriliyor.Birde dizi doğrudan satış pazarlama gibi çalışıyor.Bu şekilde samimiyetini ve inandırılıcığını yitiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!