Amsterdam’da ‘’Ahde Vefa’’ programı düzenlendi

Hollanda Amsterdam’da faaliyet gösteren Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii, kuruluşundan bugüne kadar camiye hizmet vermiş eski yöneticileri ve maddi, manevi katkıda bulananları onurlandırmak için bir “Ahde Vefa” programı düzenledi.

Amsterdam’da ‘’Ahde Vefa’’ programı düzenlendi
Amsterdam’da ‘’Ahde Vefa’’ programı düzenlendi
GİRİŞ 19.12.2023 12:29 GÜNCELLEME 19.12.2023 12:29

Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii tarafından düzenlenen "Ahde Vefa" programına cami cemaati, çevre dernek kuruluşlarının dernek yöneticileri ile din görevlilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Teşkilata emeği geçenlerin fotoğrafları ise sinevizyon eşliğinde anıları tazelendi ve katılanları duygulandırdı.

Faaliyetlerden sorumlu Aydın Çelik’in sunumu ve Resul Çetin hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan “Ahde Vefa” programı, kuruluşundan bugüne kadar camiye hizmet vermiş, maddi, manevi katkıda bulananlara ve emeği geçen birinci nesil büyüklere teşekkür edildi. Vefat eden büyükler de unutulmayarak rahmetle anıldı.

Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Başkanı Hikmet Karakış’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Ahde Vefa’nın önemine vurgu yapan Karakış şunları söyledi: ‘’ Düzenlemiş olduğumuz ‘’Ahde Vefa programına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır. Geçmişlerinizi hayırla yad edin düsturundan yola çıkarak bu programı düzenlemiş bulunuyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar cemiyetimize, gerek maddi ve gerekse manevi katkı sağlayan siz değerli cemaatimizden Allah razı olsun. Ahirete intikal edenlere de rahmet diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

İslam Dini’nin ahde vefaya çok büyük önem verdiğini anlatan Karakış, teşkilatımıza hizmet edenleri ve geçmişimizi unutmadık. Onları her zaman hayırla yad edeceğiz. Geleceğimize ışık tutarak gençlerimize örnek olmaya çalışacağız. Süleymaniye Camii’nin kurulmasına öncülük eden büyüklerimizin çektiği sıkıntıları, zorlukları ve yine onların anılarını bir kitap haline getirerek gençlerimize aktarmak istiyoruz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

"Ahde Vefa" programı, katılımcıların günün anlam ve önemine yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşmasının ve Osman Fedai hocanın yaptığı kapanış duasının ardından camiye emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara plaket takdimi ile sona erdi.

“Ahde Vefa” programında şu isimlere plaket verildi:

Abdurrahman Özsoy, Resul Gürbüzi, Ahmet Turan Çınar, İsa Yıldırım, Vahid Ermiş, İhsan Öztürk, Cemal Türkmen, Abbas Varışlı, Abdürrezzak Bircan, Mehmet Kocapınar, Mustafa Çalışkan, Ahmet Coşkun, Yaşar Şeker, Halil Acer, Hasan Koç, Hamit Taş, Sebahattin Çortuk, Ramazan Özsoy, Fikri Asma ve Osman ünsal

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!