Başkan Erdoğan'dan AB'ye cevap: Bu ülkelerin hiçbirisi bir Türkiye değil

Başkan Erdoğan Macaristan ziyareti dönüşünde, Avrupa Birliği'nin Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'la ilgili kararını değerlendirdi.

GİRİŞ 19.12.2023 13:59 GÜNCELLEME 19.12.2023 14:41
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan Macaristan ziyareti dönüşünde uçakta Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de aralarında bulunduğu gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, Avrupa Birliği'nin 3 ülkeyle ilgili kararını değerlendirdi.

Başkan Erdoğan, ''Avrupa Birliği yakın zamanda üç ülkeye ilişkin önemli kararlar aldı. Savaş halindeki Ukrayna ve aynı zamanda Moldova’yla katılım müzakerelerini başlattı. Gürcistan’a da aday statüsü verdi. Türkiye yıllardır AB kapısında bekletilirken bu kararları nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusununa şu cevabı verdi;



Onlara adaylık statüsü vermesi demek, bunların gelip de Avrupa Birliği’ne üye olması anlamına gelmez. Onlarla bir süreç başlatılacak, onlar da oyalanacak. Bu ülkelerin hiçbirisi bir Türkiye değil. Avrupa Birliği’nin, bundan sonra Türkiye’nin konumunu iyi değerlendirmesi lazım. Avrupa Birliği’ne katılmaya birçok üye ülkeden daha hazır durumda bulunan Türkiye’nin, yıllardır siyasi engellemeler nedeniyle kapıda bekletilmesi yanlıştır.

Türkiye’nin gerek stratejik gerek ekonomik potansiyeli Avrupa Birliği’ne tam üyeliği çoktan elde etmiş olmasını gerektirirken, yıllardır çeşitli bahanelerle oyalandık. Türkiye’nin ne kadar önemli ve ne kadar etkili bir ülke olduğu son yıllarda yaşadığımız süreçlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir. Belki de Macaristan’ın dönem başkanlığında bu konu masaya çok daha farklı bir şekilde yatırılıp ona göre yeni bir adım atma durumu gündeme gelebilir.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • SARÌYERLÌ 4 ay önce Şikayet Et
    Bize TÜRK birliği yeter.AB+ABD adamlar islam düşmanı aslında hiç bir iş birliği yapmayacaksın Alma= pejayu,renoyu,mesedesi,fordu,wolskwageni,Bosch,filips bak nasıl yalvarıyorlar
    Cevapla
  • başkan 4 ay önce Şikayet Et
    Reise güveniyorum. Gün gelir elinin tersiyle üyeliğiniz size kalsın der. Her şeyin bir zamanı vardır.
    Cevapla
  • Cumali 4 ay önce Şikayet Et
    Yani Hıristiyan kulübüne üye olmak için ne bu gayret anlamıyorum Bu mevzular midemi bulandırıyor
    Cevapla
  • Dıyarbakır 4 ay önce Şikayet Et
    Anlamıyorum bu ab katılma hevesı neden ıstenmıyoruz bellı ıstenılmeyen yerde de durulmaz kazan kazan seklınde devam edılmelı. Vize uygulayana sende uygula sende vıze parası pul parası al bu kadar basıt neden yapılmıyor anlamıyorum
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Onlar hıristiyan.Ayrıca Avrupa Birliği hıristiyan bir kulüp.Öyle olmasaydı Türkiye şimdiye kadar alınırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...