Son anket sonuçları yayınlandı! İstanbul ve CHP cevapları dikkat çekti

Areda Survey'in gerçekleştirdiği son ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanlar İstanbul'da değişim sinyali verirken, CHP'deki değişimden ise umutsuz oldukları mesajını verdi.

GİRİŞ 19.12.2023 15:19 GÜNCELLEME 19.12.2023 15:38
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Areda Survey araştırma şirketinin  Türk siyasetinde son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye genelinde 28 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında 2.384 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırma sonucunda 31 Mart'taki İstanbul seçimlerine ve CHP Genel Başkan değişimine ilişkin çıkan sonuçlar dikkat çekti. 

YÜZDE 46,8 'AK PARTİ KAZANIR' DEDİ

2024 yerel seçimlerindeki adaylar henüz netleşmemiş olsa da Areda Survey parti bazında bir araştırma gerçekleştirerek katılımcılara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi partinin kazanacağını sordu. Araştırma sonucuna göre yüzde 46,8 ile AK Parti ilk sırada yer aldı. İkinci sırada yüzde 39,4 ile CHP, üçüncü sırada yüzde 3,9 ile Yeşil Sol Parti (Dem Parti), dördüncü sırada yüzde 3,3 ile İYİ Parti, beşinci sırada yüzde 2,9 ile MHP yer alıyor.  


Aynı araştırmada katılımcılara hangi partiye oy vermeyi düşündükleri de soruldu ve benzer bir tablo ile karşılaşıldı. Yüzde 39,1 ile AK Parti, yüzde 26 ile CHP, yüzde 8,5 ile İYİ Parti, yüzde 8,2 ile Yeşil Sol Parti (Dem Parti) ve yüzde 7,1 ile MHP sonucuna ulaşıldı. 


'BEKLENEN DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMEDİ'

Areda Survey Türk siyasetini yakından ilgilendiren CHP genel başkanlığı değişimini de halka sordu. Türkiye genelinde gerçekleştirilen araştırmada Türk halkına Özgür Özel ile CHP’de beklenen değişimin gerçekleşme durumuna yönelik görüşleri soruldu. Katılımcıların büyük çoğunluğu yüzde 62,3 oranıyla Özgür Özel ile CHP’de beklenen değişimi sağlamadığı yönünde görüş bildirirken; yüzde 37,7’si CHP’de beklenen değişimin yaşandığını belirtti. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 64
  • Sedat Antalya 4 ay önce Şikayet Et
    Kahrolsun chppk
    Cevapla
  • Sait 4 ay önce Şikayet Et
    CHP diye bir parti varmı yokmu kimse onursamiyor zaten bitmiş bir parti merak hanımı tekrar kandırmaya çalışıyorlar başari şansları sıfır sıfır
    Cevapla
  • Hans 4 ay önce Şikayet Et
    Bence de haini doyuranlara vallahi mustehaktir onlar alsın ve İstanbul çöplük olsun inşallah...!
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 4 ay önce Şikayet Et
    Hâla %39 Chp kazanı diyen varsa vay bu milletin haline.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    CHP iş yaparsa kaybeder. Çünkü bu zihniyete oy verenler Türkiye batsın istiyorLar. Yani iş yapmadığı için oy alıyorlar.
    Cevapla
  • Kibyra. 4 ay önce Şikayet Et
    Bir önceki seçimlerde bunların gelmesi çok çok iyi oldu ve herkes gördü basiretsizliklerini... Gördü di mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar