Erdoğan: Bu fırtınada bizi kurtaracak yegane sığınak, vakit geldi, geçmektedir...

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinin ardından yurda dönüş yolunda aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 19.12.2023 14:00 GÜNCELLEME 19.12.2023 15:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Macaristan'daki kritik temaslarının ardından özel uçak "TUR" ile yurda dönen Başkan Erdoğan, dönüş yolculuğu sırasında aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"HALA EKSİKLERİMİZİN OLDUĞU ORTADA"

Uçakta gazetecilerle gündemi değerlendiren Erdoğan, "İlim Yayma Ödülleri" töreninde yaptığı "Biz, kendi kavramlarımızı kaybettiğimiz ve yenilerini üretemediğimiz için fikir kuraklığı yaşıyoruz." açıklamasına ilişkin gelen soruya "Bu söylediğimiz alanlarda netice almak kolay bir iş değil. Hala eksiklerimizin olduğu ortada. Fikir alanı da sanat alanı da ilim de uçsuz bir deniz... Onun için ilim adamlarımız, profesörlerimiz, doçentlerimiz, hepsi bize katkı verecekler ve bütün bu katkılarla beraber de bu işi zirveye taşıyacağız." şeklinde cevap verdi.

"HAKİKATİN İZİNDE YÜRÜME VAKTİ GELMİŞTİR VE GEÇMEKTEDİR"

Erdoğan ayrıca "Kendi cümlelerimizi kilitlediğimiz odaların kapılarını açıp o cümlelerin aleme yayılması için çaba göstermek görevimizdir. Gözlerimizden sanal gerçeklik gözlüklerini çıkartıp, hakikatin izinde yürüme vakti gelmiştir ve geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın "21 yıllık kesintisiz iktidarlarınız döneminde eğitim, kültür ve sanat alanlarında arzu ettiğiniz ilerlemeyi sağladığınızı düşünüyor musunuz? Bu konuda siyasilerden, kurumlardan, ilim ve fikir adamlarından beklentiniz nelerdir?" sorusuna verdiği cevap şu şekilde;

Bu söylediğimiz alanlarda netice almak kolay bir iş değil. Hala eksiklerimizin olduğu ortada. Fikir alanı da sanat alanı da ilim de uçsuz bir deniz. Ne kadar çalışırsak, ne kadar gayret edersek edelim bunun sonunu bulmak mümkün değil. Onun için ilim adamlarımız, profesörlerimiz, doçentlerimiz, hepsi bize katkı verecekler ve bütün bu katkılarla beraber de bu işi zirveye taşıyacağız.

"BİZİ BU FIRTINADA SAVRULMAKTAN KURTARACAK YEGANE SIĞINAK"

En güzel şekliyle de bu asrın sonuna çok farklı bir şekilde gireceğiz diye düşünüyorum. Dünya gün geçtikçe fikri ve ahlaki çölleşmenin girdabına doğru çekiliyor. Bundan kurtulmak, bu fırtınada sürüklenmemek için sağlam dallara tutunmalı, köklerimizi daha derine salmalıyız. Sözünü ettiğimiz kendi kavramlarımız, aslında bizi bu fırtınada savrulmaktan kurtaracak yegane sığınak. 

"KÖKLERİMİZE TUTUNMAMIZI SAĞLAYACAKTIR"

Kavramlarımız aslında bizim kimliğimiz. Yapmamız gereken onları hatırlamak, kıymetlerini fark edip onları ihya etmektir. Kendi fikir atmosferimizde, öz cevherimizi kullanarak ürettiğimiz her yeni fikir bu topraklara asırlardır saldığımız köklerimize tutunmamızı sağlayacaktır.

Kendi cümlelerimizi kilitlediğimiz odaların kapılarını açıp o cümlelerin aleme yayılması için çaba göstermek görevimizdir. Gözlerimizden sanal gerçeklik gözlüklerini çıkartıp, hakikatin izinde yürüme vakti gelmiştir ve geçmektedir.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • İbrahim Dönmez 4 ay önce Şikayet Et
    BASKAN ERDOĞAN, KÖKLERİMİZE, ASLIMIZA DÖNMELİYİZ diyor. AMİN, AMENNA.!
    Cevapla
  • İbrahim Dönmez 4 ay önce Şikayet Et
    BASKAN ERDOĞAN, KÖKLERİMİZE, ASLIMIZA DÖNMELİYİZ diyor. AMİN, AMENNA.!
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    emekli ve asgari ücretli insanlar güzel haberler bekliyor kiranın 15000oldugu yerde iyi hesap yapılmalı
    Cevapla
  • Kul 4 ay önce Şikayet Et
    Kendi cümlelerimizi kilitlediğimiz odaların kapılarını açıp o cümlelerin aleme yayılması için çaba göstermek görevimizdir. Gözlerimizden sanal gerçeklik gözlüklerini çıkartıp, hakikatin izinde yürüme vakti gelmiştir ve geçmektedir... Kesinlikle çok doğru bir yaklaşım... Derdi hakikat olanların davası da hak olur Derdi hak olanların akıbeti de hak olur
    Cevapla
  • bülent duman 4 ay önce Şikayet Et
    yabancı eğitim sisteminden vaz geçelim.bizim değerlerimiz 1000 yıldır var.yeterkş araştıralım.
    Cevapla
  • Nuri Mehmet Keskin 4 ay önce Şikayet Et
    Olağanüstü bir bakış kök ne kadar derin olusa dayanıklılık o denli ğüçlü olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!