Bakan Koca: Bütçede şehir hastanelerine ayrılan pay giderek azalıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bütçesi içinde şehir hastanelerine ayrılan payın artmadığını aksine giderek azaldığını belirtti.

GİRİŞ 19.12.2023 19:40 GÜNCELLEME 19.12.2023 22:06
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehir hastaneleriyle ilgili bazı iddialara yanıt verdi.

"ŞEHİR HASTANELERİNE AYRILAN PAY GİDEREK AZALIYOR, ARTMIYOR"

Koca, "Sağlık Bakanlığı bütçesi içinde şehir hastanelerine ayrılan pay giderek azalıyor, artmıyor. 2022 bütçesinde hizmet dahil kullanım bedeline ayrılan pay yüzde 14,3'tü. 2023 yılında bu oran yüzde 13,4'e düştü. 2024 yılı bütçesinde ise oran yüzde 11,4'e iniyor. 'Şehir hastaneleri her geçen gün bütçeyi yutuyor' iddiası ya bilgisizlikten ileri geliyor veya maksatlıdır" bilgisini paylaştı.

"ŞEHİR HASTANELERİMİZİN KAMU BÜTÇESİNE YÜK OLDUĞUNU SÖYLEMEK YANLIŞTIR"

Şehir hastanelerinin bugünkü değeriyle metrekaresi euroya mal edilecek şekilde yapıldığını da aktaran Koca, şunları kaydetti: "Bu fiyata, hastanelerin en ileri teknolojilere sahip cihazlarla tamamen donatılması ve çevre düzenlemesine kadar her şey dahildir. Eğer yapılmamış olsalardı, şehir hastanelerini bugün bu maliyetlerle yapmak söz konusu bile olmazdı. Şehir hastanelerimizin kamu bütçesi üzerinde yük olduğunu söylemek artık tamamen yanlıştır."

 

KAYNAK: TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 54
  • ibrahim 4 ay önce Şikayet Et
    Sağolun bakanım, yanlız şu randevu işini bir çözün. Bu randevu sıkıntısını çıkaranlar, büyük ihtimalle sağlıkta yapılan hizmetlere kara çaldırmak istiyorlar. Kayınvalidemin kontrol tarihi geldi 10 gündür randevu alamıyoruz.
    Cevapla
  • serhat 4 ay önce Şikayet Et
    Bunu okuyanda emin ol bu yazılana gülüyor. Ben hastane işçisiyim ama ben hemşireden ebe den yüksek maaş aldığımı yanından geçtiğini bile hatırlamıyorum. İnsanların cebinde olmaz ise gözün belki aldığının hayrını görürsün.
    Cevapla
  • SAMİR RESUL 4 ay önce Şikayet Et
    GATA YI bitirdiler hastalar askeri personel yer bulamıyor.Menzilciler hastanesi olmuş.Hastalar hep şehir hastanelerine gidiyor.me hikmetse..
    Cevapla
  • ismet 4 ay önce Şikayet Et
    şehir hastanesi kursan ne olur içinde doktor yok
    Cevapla
  • mustafa66 4 ay önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. Ankara da yaşıyorum şehir hastaneleri milletimiz için nimet. kim ne derse desin paha biçilemez. Kıymetini bilmek lazım Nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu