Ayvacık açıklarında 40 kaçak göçmen yakalandı

Adalar Denizi'nde kaçak göçmen operasyonları devam ediyor. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 40 kaçak göçmen daha yakaladı.

Ayvacık açıklarında 40 kaçak göçmen yakalandı
Ayvacık açıklarında 40 kaçak göçmen yakalandı
GİRİŞ 20.12.2023 09:30 GÜNCELLEME 20.12.2023 10:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-12) tarafından Ayvacık açıklarında iki farklı noktada bir grup kaçak göçmen olduğu tespit edildi. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri Ayvacık açıklarında lastik bot içinde kaçak göçmenler olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Bölgeye giden Sahil Güvenlik Botu ‘TCSG-6’ tarafından hareket halinde durdurdukları lastik bot içinde 40 kaçak göçmen yakaladı. Kaçak göçmenler Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu’na getirildi.

Kaçak göçmenler buradaki işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

3 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 18 düzensiz göçmen ile bu göçmenlere para karşılığı yardım eden 3 Iraklı organizatör gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 3 özel araca operasyon düzenledi. Yapılan çalışmada, 9'u çocuk 18 Afganistan uyruklu göçmen ile 3 Iraklı organizatör yakalandı. Şüphelilerin üst aramasında organizatörlükten kazandıkları değerlendirilen 20 bin 700 lira ile 100 dolar ele geçirildi. 3 organizatör hakkında adli tahkikat başlatıldı.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • vay yavrum vay 4 ay önce Şikayet Et
    gireni değil çıkanı yakalıyorlar hahahahah
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 ay önce Şikayet Et
    Hani sınırlardan kuş uçmuyordu.Ta iran sınırından o kadar kişi Trakya ya kadar gelmiş ise bu nasıl bir iş.kimse görmemiş mi?Hemen vatandaşlığa geçirin.Bizle aynı haklara sahip olsun,biz asker olalım, onlar tüccar olsun, sanatkar ilimle bilimle uğraşsınlar.Yetmedi getirin kalanları da...Atalarımız öyle yapmış sizde öyle yapıyorsunuz.Tarihden ders alma yok,bu günü yaşayın.
    Cevapla
  • YADO 4 ay önce Şikayet Et
    Denizden niye topluyoruz anlamıyorum ,bırakın gitsinler kalanlar yetmiyor mu ?
    Cevapla
  • fakir 4 ay önce Şikayet Et
    Bir zahmet içerdekileride gönderin. Kaçaklara ev ve iş verenlere acilen ağır cezalar gelmeli.
    Cevapla
  • hüsnü 4 ay önce Şikayet Et
    hepsini geri gönderin
    Cevapla
  • Başgan 4 ay önce Şikayet Et
    asla, Onlar bizim ümmet kardeşlerimiz (!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi