6 Şubat depreminin kahramanlarının yeni görüntüsü ortaya çıktı! Kurtarmaya böyle gelmişler

Askerler, polisler, madenciler, sağlık personelleri ve gönüllü vatandaşlar... 6 Şubat kahramanlarının enkaz altında kalanları kurtarmak ve vatandaşlara yardım ulaştırmak için bölgeye intikalleri böyle görüntülendi.

6 Şubat depreminin kahramanlarının yeni görüntüsü ortaya çıktı! Kurtarmaya böyle gelmişler
6 Şubat depreminin kahramanlarının yeni görüntüsü ortaya çıktı! Kurtarmaya böyle gelmişler
GİRİŞ 20.12.2023 16:20 GÜNCELLEME 20.12.2023 16:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde Adıyaman ağır hasar almış ve yıkılan binlerce yapının enkazı altında binlerce vatandaş kalmıştı.

Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber olan komando birlikleri, polisler, madenciler, sağlık personeli ve binlerce gönüllü vatandaş, Adıyaman Havalimanı'na geldi.

Havalimanına uçakla gelen depremin kahramanları, Adıyaman Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı şehir içi otobüsleriyle kent merkezine getirildi.

Enkazda kalan depremzedeleri kurtarmak için kazmasıyla, küreğiyle, kurtarma ekipmanlarıyla gelen binlerce kişinin seferberliği ve enkaz alanlarına intikal ettirildiği anlar ise araç içi kameralarına yansıdı.

Havalimanından otobüse binen askerlerin, ‘Buradan hemen gidelim, işimize bakalım, insanlar bizi bekliyor. Hadi hemen gidelim” sözleri duygulandırdı.

Yardıma koşmak ve enkaz altında kalan insanları kurtarmak için otobüsleri tıka basa doldurarak kent merkezine gelen ekiplerin göstermiş olduğu seferberlik araç içi kameralarına saniye saniye yansıdı.

KAYNAK: İHA
Yasin Karanfil Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Yasin Karanfil

Editör Hakkında

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Kocaeli'de yerel basında muhabir olarak çalıştı. Dijital ajansta başladığı sosyal medya editörlüğü mesleğini çeşitli basın kuruluşlarında devam ettirdi. Haber7.com'da Haber Şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hazırlık yoktu. Gelenler mavi bere komando. Düzgün bir yardım faaliyeti organize edilememiş. Başarısızlığı örtmek için bunlara gerek var mı?
    Cevapla
  • Malatya 4 ay önce Şikayet Et
    vay allah sizden razı ola
    Cevapla
  • zeki 4 ay önce Şikayet Et
    vay Allah sizden razı ola
    Cevapla
  • BEYTULLAH 4 ay önce Şikayet Et
    ASKER NEREDERE diyen ... arkadaşlara gelsin
    Cevapla
  • elaziz 4 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor