AYM'den ikinci Can Atalay kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), oy çokluğuyla TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı verdi.

GİRİŞ 21.12.2023 14:44 GÜNCELLEME 21.12.2023 16:32
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın ikinci bireysel başvurusunu karara bağladı.

Anayasa’nın 67. maddesinde güvence altına alınan seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi.

Karar, 3 karşı oy ve oy çokluğu ile alındı.

İLK BAŞVURU YARGITAY'A

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten son milletvekili seçilen Can Atalay'ın avukatları, "müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi" talebiyle Yargıtay'a başvurmuştu.

AYM İLK BAŞVURUDA DA "HAK İHLALİ" DEDİ

Yargıtay'ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, AYM'ye bireysel başvurusunda bulunmuştu. Yüksek mahkeme, "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine ve Atalay'ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • Arif Karahan 4 ay önce Şikayet Et
    YSK bu tür TR terör destekçisi ilanların adaylığına müsaade etmemeli. Bu ders olsun önümüzdeki seçimlerde buna dikkat edilmesi gerekir. Sonra başımız ağrıyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Lağvedilme Lağvedin gitsin.
    Cevapla
  • ilyas 4 ay önce Şikayet Et
    Suç aym değil suç YSK da. Mahkumiyeti bulanan birine ysk Mv uygun dememeli.
    Cevapla
  • Ysn 4 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel memleket bu ülkede Allah'tan korkmayacan terörist, vatan haini, hırsız, ahlaksız dolandırıcı olacaksın sırtın yere gelmez el üstünde tutarlar. İyiki cehennem sen varsın
    Cevapla
  • Ali haydar 4 ay önce Şikayet Et
    Bir Zamanlar bir ermeni asilli zerdust pkknin organizatoru vardi, bu muessesinin kapisinda 15 sene bekledi, demekki guvendigi bilgidigi birseyler varmis, burasi adalet dagitan yer olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu