Bakan Tekin hedefte: 28 Şubat kafası saldırıya geçti

Millî Eğitim Bakanı Tekin’in “Sizin ‘tarikat-cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz” sözleri 28 Şubat özlemini çeken kesimleri rahatsız etti.

GİRİŞ 23.12.2023 07:32 GÜNCELLEME 23.12.2023 09:42
Bu Habere 323 Yorum Yapılmış

Günlerdir başta CHP olmak üzere bazı eğitim sendikaları ve sanatçıların hedefinde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin var. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisini MYK sonrasında yaptığı basın toplantısında “İlk defa bir bakan Meclis’in kürsüsünden cumhuriyete açıkça meydan okudu. Öfkemiz dinmeyecek. Madem Cumhuriyete meydan okuyor, o zaman biz de ona meydan okuyoruz. Tepkimizi dile getireceğiz” dedi.

Öte yandan meydanlara inen CHP, dün 81 ilde eş zamanlı Bakan Tekin için istifa çağrısında bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği de Bakan Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

"BAKANI DESTEKLİYORUZ"

Yaşananlar sonrası Millî İrade Platformu, Yusuf Tekin’e yönelik çeşitli mecralardan gelen eleştirilere tepki gösterdi:

"‘Çağdaşız’ derler, iki asır öncesinin köhnemiş ideolojilerinin peşinden giderler. ‘Yurtseveriz’ derler, bu yurdun insanlarını, değerlerini hor görüp aşağılarlar. ‘Demokratız’ derler, kendi yankı odalarının dışında bir ses duymaya tahammül edemezler. Bunlar, İslam’a karşı düşmanlıklarını Müslümanların kurdukları STK’lar üzerinden yansıtmaktan geri durmuyorlar. Düşüncelerine ve davranışlarına karşı çıkılacağını bildiklerinden açıktan düşmanlık yapamadıkları için nefretlerini Bakanı’mız Yusuf Tekin üzerinden yansıtmaya çalışıyorlar. Oysa biz, bunları çok iyi tanıyoruz. Seslerinin çok çıkmasının da suçluluk psikolojisinden olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bakanımızı ilkeli ve onurlu duruşundan dolayı takdir ediyoruz."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / ZELİHA MANGIRCIOĞLU
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 323
  • Diyarbakırlı 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun bakanım... Bunlarla mücadele etmek lazım...
    Cevapla
  • pusula 4 ay önce Şikayet Et
    ya önünüzde fetö gibi bir hainlik belgesi varken hala ders almıyorsanız ne denir size?
    Cevapla
  • Rıfkı baba 4 ay önce Şikayet Et
    Meyve veren ağaç taşlanır, helal olsun bakanımız iyi çalışıyor
    Cevapla
  • meraci83 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kafa hiç değişmez,değiştirilmez aksine tazelenir. Yegane ve en iyi bildikleri argümandır 28 şubatçı zihniyeti. Acı olan da sahip oldukları bu sıkıntılı düşünce yapısını ulu önder Atatürk e mal etmeleridir.
    Cevapla
  • Kığılı 4 ay önce Şikayet Et
    Kemalistlerin ve fetönun ve diğer örgütler hepsinin canı Cehmeme bu kavim milleti ne hale getirdiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda