PKK'ya karşı bildiriyi imzalamadı! Özgür Özel'in PKK kanalındaki görüntüleri gündem oldu!

12 askerin şehit olduğu terör saldırılarıyla ilgili yayımlanan ortak bildiriyi CHP'nin imzalamaması tepkiye neden olurken, CHP lideri Özel'in PKK'nın medya ayağı olan 'Medya Haber' isimli kanala katıldığı görüntüler yeniden gündem oldu.

GİRİŞ 26.12.2023 12:50 GÜNCELLEME 26.12.2023 13:59
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekat bölgesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen 2 ayrı saldırılarda 12 askerin şehit olmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak bildiri yayımlandı. Bildiride PKK terör örgütünün saldırıları kınanarak, 'Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır' denildi. CHP ve DEM Parti'nin terör örgütünün kınandığı bildiriyi imzalamaması tepkiyle karşılandı. Ayrıca CHP'nin bildiriye imza atmaması DEM Partisi ile 'gizli ittifak' sorularını akıllara getirdi. 

PKK'YI KINAYAMAYAN ÖZEL'İN KATILDIĞI TV KANALI YENİDEN GÜNDEMDE!

CHP’nin, terör örgütü PKK’yı kınayamaması, şehit cenazelerinde yaşanan skandallar ve cenaze ardından terör örgütünün siyasi kolu konumundaki DEM Parti'yi ziyaret etmesi büyük tepkilere neden olurken, partinin kimlerle yol aldığı da tekrar gözler önüne serilmiş oldu. Bununla beraber, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in milletvekilliği döneminde yine PKK'nın medya kanalı olan 'Medya Haber' isimli televizyon kanalına katılarak yeni anayasa çalışmalarına dair değerlendirme yaptığı görüntüler gündem oldu. 

'Medya Haber' isimli oluşuma daha önce PKK elebaşlarından Duran Kalkan'ın, Selahattin Demirtaş'ın abisi PKK Eğitim Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş'ın ve PKK kurucularından Mustafa Karasu gibi isimlerin katıldığı bir TV kanalına Özgür Özel'in neden katıldığı merak konusu oldu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Özgür Özel,  "CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, neden yurtdışında yayın yapan PKK kanalı "Medya Haber"e çıktığını bu millete anlatmak zorunda. Çıkıp PKK'yı, HDP'yi mi eleştiriyor? Hayır. PKK kanalında devleti eleştiriyor. " sözleriyle eleştirildi.  

ŞEHİT CENAZESİNDE ÖZEL'E TEPKİ! 

Çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, memleketi Manisa'da düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. Düzenlenen törene, CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'de katıldı. Ancak Özel'in cenaze törenine katılmasına şehit yakınları tepki gösterdi. Özel, bir grup tarafından hem cami girişinde hem de cami çıkışında yuhalandı. Zor anlar yaşayan Özel, yaşanan arbededen polis eşliğinde çıkarıldı. Özel'in aracına da taşlı saldırıda bulunuldu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da şehit cenazesindeki yaşananlara 'provokasyon' diyerek konuya ilişkin önceden haber aldıklarını söyledi. Özel, “Bugün hepsi isim isim tespit ediliyor. Manisa’da olanların parti aidiyeti açıkça ortada.” sözleriyle yaptığı açıklamada da oldukça tepki topladı. Özel'in bu sözleri 'şehit yakınlarını tehdit ediyor' şeklinde yorumlandı. 

ÖNCE ŞEHİT CENAZESİNE SONRA DEM PARTİ'YE

Türkiye haftalardır şehit haberleriyle yasta. Geçtiğimiz haftalarda Irak'ın kuzeyinde teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'in cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Burada, CHP Genel Başkanı Özel’in taziye dileklerini iletmesinin ardından, bir şehit yakınının “Demirtaş’a selam söyleyenler ne yüzle buraya geliyor.” diye tepki gösterdiği duyuldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şehidin cenaze töreninin ardından ise DEM Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etmesi sert eleştirildi. 

 

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Cehennem odunları Allah'ın lanetledikleri hepiniz yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz Dünyada size huzur yok LANETLİLER Cehennemde sizi terörist abd de kurtaramayacak LANETLİLER
    Cevapla
  • Vatan 4 ay önce Şikayet Et
    4 parti ile CHP aynı anda PKK terör örgütünü kınayan bildiri yayımladılar. İster bireysel, ister tüm partiler, CHP'li değilim, ama art niyet aramamak lazım. Yayımlamasaydı o zaman hepimiz tepki verirdik.
    Cevapla
  • Mersinli 4 ay önce Şikayet Et
    bu adam üç beş oy koparmak için veya dilenmek için her şeyini yani her şeyini verir
    Cevapla
  • Sade vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Gelen gideni çoktan aratıyor durumu var. CHP nin ülkeyi yönetmesini beklemek sadece hayal olarak kalacak inşaallah
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu devlet uyumu anlamadım gariban yapsa acaba ne olurdu merak editorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'