MİT'ten nokta operasyonlar! 50'ye yakın hedef imha edildi! Çok sayıda terörist öldürüldü

MİT, sorumlu düzeydeki örgüt unsurlarının da içinde bulunduğu terör örgütü PKK'ya ait Suriye Aynularab, Kamışlı ve Amude'deki tesisleri imha etti, 50'ye yakın hedef vuruldu.

GİRİŞ 26.12.2023 18:05 GÜNCELLEME 26.12.2023 18:05
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), harekete geçti. PKK’nın Irak/Hakurk ve Metina’da güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirdiği eylem akabinde Suriye’de bulunan PKK hedeflerini yok etti.

MİT, öncelikli olarak PKK’nın hareket kabiliyetini ve alt yapısını hedef aldı. PKK’nın kıyafetinden silahına, patlayıcısından günlük yaşam malzemesine kadar kullandığı tüm ürünleri Suriye’deki tesislerinde ürettiği tespit edildi. MİT, saha ajanlarını harekete geçirdi.
MİT’in saha ajanları, PKK’nın askeri, ekonomik ve lojistik tesislerinin Suriye’de Kamışlı, Amude ve Ayn Al Arab bölgelerinde sivil görünümlü olarak faaliyet yürüttüğünü belirledi.



50'YE YAKIN HEDEF VURULDU

Tüm tesislere ait konum bilgileri merkeze aktarıldı. Örgüte yönelik strateji belirlendi, hazırlıklar tamamlandı ve operasyon için düğmeye basıldı. Örgüte ait hedeflenen tüm alt yapı tesisleri nokta atışı ile imha edildi, 50’ye yakın hedef vuruldu.

SİVİL HASSASİYETE DİKKAT EDİLDİ

Operasyonda öncelikle sivil hassasiyetine dikkat edildi. Halkın zarar görmemesine azami hassasiyet gösterildi.

Güvenlik kaynakları; MİT’in icra ettiği operasyonlar esnasında, sivil şahısların ve sivil yerleşim binalarının zarar görmemesi konusuna azami önem verdiğini aktardı. Sorumlu düzeydeki örgüt unsurlarının da içinde yer aldığı kritik yerleşke/karargah ve tesislerinden oluşan hedeflerin başarılı şekilde imha edildiği, MİT’in operasyonlarının, sınır güvenliğine yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi, örgütün Türkiye'ye yönelik eylemsel kapasitesinin ve operasyonel hedeflerinin akamete uğratılmasına önemli katkılar sağladığı görüşü öne çıktı.

OPERASYONLAR ETKİN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

MİT’in 12 şehidin kanının yerde kalmaması için, Suriye ve Irak sahalarında operasyonlarına etkin şekilde devam edeceği öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Mir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar hedef izledik ne bir terötist vardı etrafta ne kaçışan nede vurulan. Belli ki mecburen amerikaya haber vermişiz iran gibi gelip vuracağız sizden kimse olmasın haliyle tavuk bile kalmamış. boş binalara ufak çaplı bombalar atmışız. Gözümüzü boyamışız
    Cevapla
  • Timur 4 ay önce Şikayet Et
    Keşke çocuklarımız şehit olmadan o bombaları tepelerine indirseydik canımız çok yandı.
    Cevapla
  • Osman hamdi 4 ay önce Şikayet Et
    karşı taraf bunun bir savaş olduğunu söylüyor onlar bizim sivillerimizi hunharca öldürüyor kendilerini halkçı ilan ediyor ormanlarımızı yakıp çevreci oluyorlar bizde bu teröristleri ve onları destekleyen sivilleri öldürüp aynı karşılığı vermeliyiz bu soysuzlar sadece baskı ve zulümden anlar
    Cevapla
  • Halk 4 ay önce Şikayet Et
    Bir şeye 5 litre bezin koy at daha fazla zarar verir insan içine patlayıcı koyar hem terör örgütü vururlar hem zarar görmesin diye kalem bomba atarlar tam rezillik o yakında ne var ise tam yok edersin iki ağaç parçası hariç zarar yok galiba hepsi kaçmış içeride yanıcı bir şey nasıl olmaz
    Cevapla
  • Kanca 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM gücünüze güç katsın ne kadar vatan haini varsa yok edin ve bir de yurt içindeki siyasi ve gazeteci is insanıyım deyim bölücülük yapanlarda bir ugrasaniz dahada sevineceğim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...