Avrupa'da kandırılan genç, jandarma sayesinde terörün pençesinden kurtuldu

Çalışmak için gittiği Avrupa'da terör örgütü PKK'nın ağına düşen M.A., hem ailesinin hem de Şırnak İl Jandarma Komutanlığının ikna çabaları sonucu örgüte katılmadan teslim oldu.

Avrupa'da kandırılan genç, jandarma sayesinde terörün pençesinden kurtuldu
Avrupa'da kandırılan genç, jandarma sayesinde terörün pençesinden kurtuldu
GİRİŞ 27.12.2023 12:07 GÜNCELLEME 27.12.2023 12:07

Çalışmak için soluğu Avrupa'da alan ancak terör örgütü PKK/KCK üyeleri ile irtibata geçen M.A., 2022 yılı Eylül ayında Avrupa'da örgüte katıldıktan sonra Belçika, Fransa ve Yunanistan gibi ülkelerde örgütün kırsal alanda yaptığı ideolojik eğitimlerde yer aldı. Bu eğitimlerde örgütün ses kayıtlarını dinleyen, örgüte ait sözde örgütsel, ideolojik ve örgüt tarihi içerikli kitaplar okuyan M.A., daha sonra Irak'a gitti.

Oğlunun örgüte katılacağını öğrenen ve onu geri getirmek isteyen annesi ise Irak'a giderek oğluyla buluştu. Şırnak İl Jandarma Komutanlığının ve endişeli annenin yoğun ikna çabalarının sonucunda M.A., teslim olmayı kabul etti. 

Habur Kara Hudut Kapısından Şırnak İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından teslim alınan M.A., Şırnak İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğüne götürülerek yapılan adli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Adli makamlarca yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan M.A., annesini de yanına alarak evine döndü.

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...