Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu için yargılama tarihi belli oldu

İstanbul Fatih’te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun 6 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına 16 Ocak 2024'de başlanacak.

GİRİŞ 27.12.2023 12:25 GÜNCELLEME 27.12.2023 13:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud’un yargılanmasına 16 Ocak’ta başlanacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 33 Asliye Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme ilk duruşma tarihini 16 Ocak olarak belirledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 30 Kasım 2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde Yunus Emre Göçer'in sevk ve idaresindeki 16 AFL 804 plakalı sayılı araca şüpheli Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un sevk idaresindeki 06 CD 4581 plaka sayılı aracıyla çarpması sonucu Göçer'in ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve 6 Aralık'ta vefat ettiği kaydediliyor.


Müşteki Öznur Göçer'in 13-15 Aralık'ta alınan ifadesinde şikayetçi olduğu, 20 Aralık'taki ifadesinde ise "Bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını" beyan ettiği iddianamede yer alıyor. İddianamede, şüphelinin kusurlu eylemiyle Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiği belirtilerek " Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan  6 yıla kadar hapsi isteniyor. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    3 dünya ülkesi oldupumuzu yenimi fark ettin ahmet kardeş
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Gettitirip içeri atmak lazım biran evvel
    Cevapla
  • kosovalı 4 ay önce Şikayet Et
    atı alan üsküdarı geçmiş adam gelmiş ülkemizde adam öldürmüş ülkesine dönmüş gitmiş .. 3.dünya ülkesi gibi olduk şimdi bu duruma normal diyen varsada helal olsun derim .. çok vahim bir durum ülkmemiz insanları için ..
    Cevapla
  • Ladre61 4 ay önce Şikayet Et
    bu konuda bahçelini yaptığı konuşmaya da pes dedim
    Cevapla
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    İnş canım ya. İnanmış gibi mi yapalım şimdi?
    Cevapla
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    Ne demek "iddia edilen" ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi