Abant Gölü Milli Parkı’nda HGS ile giriş dönemi

Abant Gölü Milli Parkı’na girişlerde artık HGS kullanılabiliyor. Gişelerde bilet kesme dönemini sona erdiren sistem sayesinde sürücüler, parka bekleme yapmadan girebiliyor.

Abant Gölü Milli Parkı’nda HGS ile giriş dönemi
Abant Gölü Milli Parkı’nda HGS ile giriş dönemi
GİRİŞ 27.12.2023 13:52 GÜNCELLEME 27.12.2023 13:52

Abant Gölü Milli Parkı’na girişler HGS sistemiyle yapılmaya başlandı.

Kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan, 4 mevsim yerli ve yabancı misafirlerini ağırlayan milli parka girişlerde yaşanan yoğunluğun önlenmesi amacıyla çalışma yapıldı.

Özellikle kış mevsimi veya bayram tatillerinde sürücüler nakit ödeme yaparken uzun araç kuyruklarının oluşmaması için parkın girişine HGS sistemi yerleştirildi.

Gişelerde bilet kesme dönemini sona erdiren sistem sayesinde sürücüler, parka bekleme yapmadan girebiliyor.

Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, HGS’si bulunmayan sürücüler, PTT HGS internet sitesinden Milli Park Ödeme Sistemi’ne plaka bilgilerini girerek ödeme işlemi yapabilecek.

Bu arada Mudurnu-Taşkesti yönünü kullanan araç sürücülerinin ise transit geçişte ücret ödemeyeceği öğrenildi.

Öte yandan Yedigöller Milli Parkı’nda da ilerleyen günlerde HGS sistemine geçileceği belirtildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş