Son Dakika... Bakan Fidan ile Antony Blinken ile görüştü

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede İsveç üyeliği, F-16 süreci ve Gazze konuları ele alındı.

GİRİŞ 27.12.2023 16:46 GÜNCELLEME 27.12.2023 18:01
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la F-16 satışıyla ve Gazze'deki son gelişmelere ilişkin telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan karşı tarafın talebi üzerine Blinken'la telefonda konuştu.

Fidan, TBMM Dışişleri Komisyonunun dün aldığı karara atıfla İsveç'in üyeliğiyle ilgili sürecin TBMM'nin uhdesinde devam ettiğini belirtti.

F-16 satışıyla ilgili olarak Fidan, ABD yönetimi ve ABD Kongresinin müttefiklik ruhuna uygun biçimde hareket etmesi ve verilen taahhütlerin yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Görüşmede Gazze'deki son gelişmeler de ele alındı. Fidan, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve kalıcı barış müzakerelerinin başlaması gerektiğini mevkidaşına hatırlattı.

Ayrıca iki bakanın görüşmesinde Kıbrıs konusu da gündeme geldi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 43
  • Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Bozkurt bakışlı,Devletin Hakanına Selam Olsun,Hedefimiz Kızılelma bizi kim durduracak,ALLAHUALEM
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim bakanım canımız bu terörist işkalci siyonist katil abd den bir halt olmaz biz hazırız hakiki imanı elde eden müslüman dünyayı titretir bitirelim şu aşalıkları
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ /PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Ortaya 5 köşeli bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız. Büyük İsrail (Siyon Ülkesi). 5 koridor sayesinde 5 denizdeki PENTAGON hakimiyeti. İpekyolu, enerji, maden, insan insan trafiğinin kontrolü ve dünya hakimiyeti
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Yakın tarihin en kısa ve en net özeti. Türkiye korkak davranırsa bu proje gerçekleşir ama Türkiye cesur davranırsa bu projeyi kendisi gerçekleştirir.
    Cevapla
  • Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Selam olsun Devletin Hakanına
    Cevapla
  • Adsız 4 ay önce Şikayet Et
    HF acayip bi adam insana bakarken sol gözüne karsısındaki insanın seceresi döküyor gibi bakıyor !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması