Murat Ülker hedef alınmıştı... Starbucks iddialarına ÜLKER'den açıklama

Starbucks'a boykot dalgasından önce Starbucks'ın CEO'su Laxman Narasimhan'ı ziyaret eden Ülker'in sahibi Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker sosyal medyada hedef alındı. Konuyla ilgili Ülker'den açıklama geldi.

Murat Ülker hedef alınmıştı... Starbucks iddialarına ÜLKER'den açıklama
Murat Ülker hedef alınmıştı... Starbucks iddialarına ÜLKER'den açıklama
GİRİŞ 27.12.2023 19:03 GÜNCELLEME 28.12.2023 14:34
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Siyonist İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin’de bebek, çocuk, kadın ve yaşlı ayırmadan katliamlarında şehit sayısı 21 bin 110'a yükseldi.

Özellikle 7 Ekim'den bu yana Türkiye'de ve dünyada vicdan sahibi insanlar katliamcı İsrail’e destek veren markaları boykota başladı. Zulme sessiz kalmayanların boykot ettiği markalar arasında yer alan Starbucks üzerinden Türkiye'nin köklü, güçlü markası Ülker hedef gösterilmeye başlandı.

Terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları öncesi ve alınan boykot kararı öncesi Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan ile bir araya gelen Ülker'in sahibi Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker, fotoğraf karesi üzerinden sosyal medyada karalama kampanyasına uğradı.

Ziyaretin boykot öncesi değil de yeni yapılmış gibi gösterilen sosyal medya paylaşımlarına ilişkin Yıldız Holding İcra Kurulu Başkanı Murat Ülker açıklama yaparak tepki gösterdi.

'Starbucks'a destek veriyor' iftirasıyla ilgili Ülker şu ifadeleri kullandı:

Ne biçim oldu dünya, İsrail saldırıları ve boykot öncesi yapılan bir nezaket ziyaretinin “destek veriyor” diye çarptırılmasını en basit ifade ile kınıyorum. Ülker ailesi olarak, dün nerede isek bugünde aynı yerdeyiz. İşimize odaklanmış ülkemiz ve milletimiz için istihdam ve katma değer üretmeye devam ediyoruz. Dünyada cereyan eden bu olaylara bakılacak olursa; çok çalışmak, çok üretmek ve daha başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Şahıs olarak da daima hak ve adaletin yanındayız. Herhangi bir vicdan sahibinin kadınların çocukların hedef alınmasını, öldürülmesini desteklemesi mümkün müdür. Hele bu konuda bize iftira atanlar zaten haksız iddialardan bizim açtığımız davada mahkum olmuşsa, bu nasıl iştir?

İtibar zedelemek için başlatılan bu karalama kampanyasının bayrak tutanı arasında Türk markalara yaptığı şantaj ve baskı iddialarıyla gündemden düşmeyen 'Gıda Dedektifi' isimli sosyal medya hesabının sahibi Musa Özsoy yer alırken  Ülker, Gıda Dedektifi'nin 'asılsız iddiaları' nedeniyle daha önce de yargıya başvurdu ve açtığı iki davayı da kazandı.

Markaya karşı başlatılan bu son saldırı sonrası Gıda Dedektifi'ne bir dava daha açıldı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • Refik 3 ay önce Şikayet Et
    Şeker hastalığının en büyük tetikçisi "Mısır Şekeri" nin Türkiye de yayılmasını sağlayan ülker in hiç bir mamulünü zaten evimize sokmuyoruz. Gut hastasıym aynı zamanda, normal pancar şekerli herhangi bir tatlı-bisküvi yediğimde hiç bir şey olmuyor. Ama Ülker in mısır şekerli bisküvilerinden yersem, ertesi sabah ayak parmaklarımda ağrılar başlıyor.
    Cevapla
  • M.bozat 3 ay önce Şikayet Et
    Ülker bulanık net değil ne olduklarını duruşlarını zamana göre ayarliyorlar galiba bana güven vermiyorlar mallarinida almıyorum.
    Cevapla
  • sansar_ 4 ay önce Şikayet Et
    İslam'a hakaretler eden Bedri baykamin yıllar önce ne udifi belirsiz resmine 100bin dolar verip aldığından beri Ülker'in hiç birseyini almıyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Resim değildi kardeş, boş çerçeveye verdi o parayı.
    Cevapla
  • ismail 4 ay önce Şikayet Et
    O zaman markayı niye ingiltereye taşıdın sen hsnği ülkeye katmadeğer katıyorsun açıklada bilelim
    Cevapla
  • Talha 4 ay önce Şikayet Et
    Ülker ne idiğü belirsiz bir markadır. uzuuun yıllardır tercih etmediğim bir marka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi