Japon yemeği suşiye Diyarbakır dokunuşu

Uzak Doğu mutfağını Diyarbakırlılarla buluşturan şef Mehmet Demir, hazırladığı suşide kentin tescilli Karacadağ pirincini tercih ediyor.

Japon yemeği suşiye Diyarbakır dokunuşu
Japon yemeği suşiye Diyarbakır dokunuşu
GİRİŞ 27.12.2023 19:42 GÜNCELLEME 28.12.2023 00:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da çocuk yaşlarda mutfakla tanışan, 23 yıldır lüks otel ve restoranlarda şef olarak çalışan Demir, yıllarını verdiği bu mesleği 5 yıldan bu yana kentte şef olarak sürdürüyor.

Merkez Sur ilçesindeki restoranında farklı ülkelere ait lezzetlerin yanı sıra vegan yemekler ve farklı çeşitlerde hazırladığı suşiyi müşterilerine sunan Demir, bu lezzetlerde Diyarbakır'ın tanıtımına da katkıda bulunmak için kentin tescilli ürünlerini kullanmaya karar verdi.

Amacının Diyarbakır'ı ve tescilli ürünlerini tanıtmak olduğunu anlatan Demir, "Gelişmekte olan Diyarbakır gastronomisine daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz diye konuşurken coğrafi işaretli Karacadağ pirincimizi Türkiye'nin iç pazarı ve dünyaya tanıtmak için bir çalışma başlattım. Akabinde Karacadağ pirincini suşi ile buluşturmaya karar verdik." dedi.

"Bu yüksek mineralli pirinç, ithal edilen pirinçlerden çok daha iyi"

Yüksek mineralli olması, şeker ve glüten oranının az olması dolayısıyla suşiye en uygun pirincin tescilli Karacadağ pirinci olduğunu ifade eden Demir, bunun denemelerini yaptıklarını anlattı.

Demir, "Uzak Doğu ve Asya mutfaklarında hazırlanan suşiye Türkiye'de en uygun olan pirinç Karacadağ pirincidir. Birçok deneme yaptıktan sonra ithal edilen suşi pirincinden çok daha iyi bir sonuç aldım. Bu yüksek mineralli pirincin ithal edilen pirinçlerden de çok daha iyi olduğunu iddia ediyorum ve bütün ticari alanlarda bunu kanıtlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Müşterilerinin bu pirinçle hazırladıkları suşiyi beğeneceğine emin olduğunu belirten Demir, yaklaşık 40 çeşit suşi hazırladığını, Diyarbakır'ın tescilli ürünlerini kullanarak bu lezzetlerin sayısını 100'e çıkarmayı planladığını kaydetti.

Bundan sonraki Diyarbakır'ın diğer ürünlerini de suşi yaparken kullanacağını ifade eden Demir, "Yoğunluk Diyarbakır'ın coğrafi işaretli ürünlerinde olacak. Örneğin örgü peynir, lavaş peyniri, Diyarbakır ayvası, Eğil bademi gibi kente özgü birçok ürünü de kullanmayı planlıyoruz." diye konuştu.

 

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    cig balık caiz degil
    Cevapla
  • asd 4 ay önce Şikayet Et
    Ahirette böyle uydurma lafların hesabını vereceksiniz.
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Umarım gerçekten iyidir ve sadece Diyarbakır'da değil tüm Türkiye'yeden müşterileriniz olur.
    Cevapla
  • Turancılar 4 ay önce Şikayet Et
    Sonuçta suşi değil mi, pirincin nereden olduğunun önemi ne
    Cevapla
  • Alpi 4 ay önce Şikayet Et
    Hahh şimdi tamam,,,
    Cevapla
  • Tavuk yumurtası 4 ay önce Şikayet Et
    Tavuk Yumurtası fiyatları bakalım ne olacak merak ediyorum 2024
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza