O intihardaki algı operasyonun aslı ortaya çıktı!

Muhaliflerin "Türkiye'de açlık var" algısı için dört elle sarıldığı Yılmaz Çakır'ın intihar teşebbüsünün perde arkası çok farklı çıktı. Çakır daha önce 28 kez intihara teşebbüs etmiş, son teşebbüsün sebebi ise Kadir İnanır hayranlığı!

O intihardaki algı operasyonun aslı ortaya çıktı!
O intihardaki algı operasyonun aslı ortaya çıktı!
GİRİŞ 29.12.2023 17:39 GÜNCELLEME 29.12.2023 17:39
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul’da bir AVM’de intihara teşebbüs eden 42 yaşındaki Yılmaz Çakır’ın, daha önce de 28 kez intihar teşebbüsünde bulunduğu ifade edildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Maltepe’deki bir alışveriş merkezinde yaşanmıştı. İkinci kata çıkan Yılmaz Çakır, “Açım, çocuklar evde aç, geçinemiyoruz” diye bağırmıştı. Yılmaz Çakır, kendini kurtarmaya çalışan kişilerden dolayı anlık bir refleksle düştü. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz Çakır’ın vücudunda birçok kırık bulunduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Haber7’nin edindiği bilgilere göre, Yılmaz Çakır’ın 28’i intihara teşebbüsten olmak üzere toplam 30 suç kaydı bulunduğu; ayrıca “AVM çevresinde mendil satarak dilenen kişilerden olduğu” öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DAHA ÖNCE DE KADİR İNANIR İÇİN İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ!

Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından medyada ve sosyal medyada Türkiye’de geçim sıkıntısı olduğu, intihar vakalarının arttığı öne sürüldü. Ancak Yılmaz Çakır’la ilgili gerçekler çok başka.

Çakır, 2014’te Beyoğlu’nda bir binanın çatısına çıkarak “Borcu olduğu için intihar edeceğini” söylemiş ve polislerin çalışması sonucu ikna edilmişti.

Çakır daha sonra 2018’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde intihara teşebbüs etmişti, sebep olarak da Kadir İnanır’la görüşme isteğini öne sürmüştü.

Kadir İnanır yüzünden ölmek istedi!Kadir İnanır yüzünden ölmek istedi!

Polislerin iki saatlik çabası sonucu ikna olan Çakır, “İstanbul'da da intihara kalkıştım onunla görüşebilmek için fakat beni kandırarak aşağı indirdiler. 'Kadir İnanır ile görüştürüyorum' deyip beni kandırdılar. Bana memleketi Fatsa'da olduğu söylendi. Ben de hemen buraya gelmek için yardım toplaya toplaya geldim. Buraya geldim ve kendisinin burada olmadığı görünce çok üzüldüm. Ben çocuklarıma bile oynadığı filmlerdeki karakterlerin isimlerini koydum. Kendisi ile bir kez görüşmek istiyorum. Ben onun çobanı olmak istiyorum. Küçüklüğümden bu yana geliyor ona karşı hayranlığım. Kendisi ile bir kez yüz yüze görüşsem dünyanın en mutlu insanı ben olurum” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • alp 3 ay önce Şikayet Et
    açlık nedir öğrenmek isteyen gazzeye baksın. market kasalarında ödeme kuyruğu varken açlıktan bahsetmeyin. hiç inandırıcı değil. ha istediğimi alamıyorum diyorsan eyvallah. ama ona açlık değilde açgözlülük desek daha doğru olur.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bırakın geberip gitsin. Millet ne derdinde, kendisi nelerin peşinde.
    Cevapla
  • Anka3 3 ay önce Şikayet Et
    bırakın ne yarsa yapsın. kötü örnek. hiç bir şey yapamaz .
    Cevapla
  • ZEYBEK 3 ay önce Şikayet Et
    bu muhalif soysuzlar herboktan nemalanmaya çalıßıyor
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Allah ıslah eylesin Dinden uzaklakştıkca kullara kul oluyoruz Rabbim hepimizi ıslah eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok