Bakan talimat verdi! MEB çalışanlarına yüzde 50 indirim

Öğretmenlere öğretmenevlerinde konaklamada sağlanan yüzde 50 indirimin ardından Millî Eğitim Bakanlığında çalışan diğer personelin bu yöndeki isteklerine kayıtsız kalınmadı.

Bakan talimat verdi! MEB çalışanlarına yüzde 50 indirim
Bakan talimat verdi! MEB çalışanlarına yüzde 50 indirim
GİRİŞ 29.12.2023 18:20 GÜNCELLEME 29.12.2023 18:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2022-2023 eğitim öğretim yılında öğretmenlerin görevlendirildikleri illerdeki konaklama ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 2023 yılının sonuna kadar konaklama ücretinde yüzde 50 oranında indirim yapılması ve bu süre içinde mevcut kapasitenin sadece konaklama ihtiyacı olan öğretmenler için kullandırılması yönünde düzenleme yapılmıştı.

Uygulama gerek kamuoyunda gerekse öğretmen camiasında olumlu karşılanırken Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen haricindeki eğitim personelinden gelen taleplere de kayıtsız kalmadı.

Bakan Yusuf Tekin'in bu yöndeki talimatıyla Bakanlığın öğretmenlik harici kadrolarında görev yapan personelin de konaklama ihtiyaçları dikkate alınarak 2024 yılının sonuna kadar daha önce yapılan rezervasyonlar iptal edilmeden ve konaklama ücretlerinde maliyet bedellerinin altında kalmadan öğretmenler ve diğer tüm Millî Eğitim Bakanlığı personeline sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden kahvaltı hâriç yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Geleceğimizi sevgiyle yoğuran kıymetli meslektaşlarıma... Yeni Türkiye'nin sürdürülebilir eğitim sisteminin mimarları olan, toplumun tüm bireylerine dokunan öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın emekleri karşılığında yüklerini hafifleten ve küçük bir teşekkür mahiyetinde imkânlar sunmaya devam ediyoruz.

Bu bilinçle, öğretmenevlerimizi tamamen öğretmenlerimiz için ayırarak %50 konaklama indirimi sağlamıştık. Yeni yılda bu desteği Bakanlığımızın tüm mensuplarına (öğretmenler ve diğer kadrolarda çalışan tüm personel) sürdürme kararı aldık. Bu kararın, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımızı mutlu edeceğine inanıyor, eğitim ailemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • elbette23 3 ay önce Şikayet Et
    öğretmenevinde gidiyoruz ya öğretmen değilsen ücret bu kadar. Tüm MEB personeli aynı faydalanmalıdır.
    Cevapla
  • kayı 3 ay önce Şikayet Et
    meb emeklilerine de bundan yararlanma hakkı varmı,
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorsunuz. Öğretmenevlerinde her zaman yer var.
    Cevapla
  • Trt 3 ay önce Şikayet Et
    Öğretmenevlerinde hiçbir zaman yer olmuyor
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Misafir adıyla yazan, Kibrinizde boğulun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı