TSK'dan hava harekatı! 16 hedef imha edildi! Çok sayıda terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Metina, Gara, Harkurk ve Asos'ta 16 hedefin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'dan hava harekatı! 16 hedef imha edildi! Çok sayıda terörist öldürüldü
TSK'dan hava harekatı! 16 hedef imha edildi! Çok sayıda terörist öldürüldü
GİRİŞ 29.12.2023 20:11 GÜNCELLEME 29.12.2023 20:11
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak'ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Irak kuzeyinde bulunan ve MİT ile koordineli olarak tespit edilen Metina, Gara, Hakurk ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine bugün 17.30'da hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye "tek bir terörist kalmayıncaya kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    gelen tepkiler ateşledi tsk yı ve mit i, yakında normale dönerler, birde demezlermi konsept değişti bundan sonra sürekli taarruz halindeyiz diye
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    İşgal altındayız dört yanımızı sarmışlar içeride de oyuklar var sıkıntı büyük
    Cevapla
  • fikri 3 ay önce Şikayet Et
    ben anlamadım bu hedefler daha önceden neden bombalanmıyo illa 12 şehitmi vermemiz gerekiyo
    Cevapla
  • İdo 3 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmetse öldür öldür neden bitmiyorlar acaba
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Onlar kışın çok az sayıda dağda kalırlar çoğu yerleşik halkın evlerinde kalır hergğn değişik bölge ve değişik evde kalırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü