CHP'nin ortağı, sessizliğe gömüldü!

Dün gece yaşanan futbol krizi sonrası çeşitli makamlardan açıklamalar yapıldı. CHP'nin seçim ortağı DEM partiden, ülkemizin ortak değerlerinden olan Atatürk için herhangi bir açıklama gelmedi.

CHP'nin ortağı, sessizliğe gömüldü!
CHP'nin ortağı, sessizliğe gömüldü!
GİRİŞ 30.12.2023 12:42 GÜNCELLEME 30.12.2023 13:10
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında dün akşam Riyad'da saat 20:45'te oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, müsabaka öncesi yaşanan kriz nedeniyle iptal edildi. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa Finali'nin iptal edilmesinin ardından TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir açıklama yaparken, siyasi partiler ve çeşitli makamlar yazılı açıklamalar yaptı. Ancak CHP'nin ittifak halinde olduğu DEM Partiden henüz bir açıklama gelmedi. 

"TERÖR SAVUNUCULARI İLE NEREYE KADAR YOL YÜRÜNECEK"

Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak halinde olan eski adıyla HDP yeni adıyla DEM parti her fırsatta Milli değerlerimize karşı gelmeye devam ediyor. Sözde Atatürkçülük adı altında faaliyet gösteren CHP yönetimi, Atatürk ve Türkiye düşmanlarıyla ortak adımlar atmaya devam ediyor.

Seçim dönemlerinde ortak mitingler düzenleyen iki parti, alanlarda Ülkemizin bayrağını kullanmamışlardı. Atatürk'ün kurduğu CHP'nin, ülkemizin milli değerlerine düşmanlık eden bu parti ile daha ne kadar yoluna devam edeceği merak konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler yaptıkları her konuşmalarında 6/7/8 Ekim olaylarında halkı sokağa davet edip onlarca kişinin ölmesine ve yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olduğu için cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'a selam gönderirken, seçim ortağı olan eski adı HDP yeni adı DEM Parti ile de sık sık görüşmeye devam ediyor.  Son yaşanan 'Atatürk krizi' de dahil olmak üzere milli değerlerimizin hiçbirine saygı göstermeyen DEM Parti yetkilileri suskunluklarına devam ediyor.

Yerel seçimlerin yaklaştığı dönemde yaşanan bu olay sonrasında, 'Halen ortak olmaya devam edecekler mi?' sorusu akıllara gelirken, Atatürkçülük üzerinden siyaset yapan ve oy toplamaya çalışan CHP'nin, DEM Parti'nin bu tutumunu nasıl karşılayacağı konuşulmaya başlandı.

SEÇİLİR SEÇİLMEZ DEMİRTAŞ'A SELAM

CHP'nin 38. Kurultayında Genel Başkan seçilen Özgür Özel, yaptığı konuşmasında Selahattin Demirtaş'a selam göndererek ittifak sinyali vermişti. Özel, şöyle konuşmuştu:

"Memleketimin dört bir yanında altı oklu bayrağı sallayanlara, Soma’da, Zonguldak’ta, Bartın’da yerin yüzlerce metre altında çalışanlara, İzmir’de Agrobay’da direnen kadınlara, Silivri’de Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun".

Özgür Özel kurultaydaki konuşmasına Demirtaş'a selam vererek başladıÖzgür Özel kurultaydaki konuşmasına Demirtaş'a selam vererek başladı

İBB BAŞKANI DA DEMİRTAŞA SELAM GÖNDERENLER ARASINDAYDI

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde eşiyle birlikte katıldığı bir mitingde Demirtaş'a selam gönderip şunları söylemişti:

"Selahattin Demirtaş'a selam söylüyorum sorun yok, onun adaletini diledik. Ben Selahattin Demirtaş'a defalarca selam söyledim, yine söylüyorum. Bize güveneceksin, herhalde güveneceksin. Selahattin Demirtaş'a adalet meselesiyle ilgili sözümü söyledim. Benim Gezi davasından arkadaşım yatıyor. Sadece Selahattin Demirtaş'a değil, bütün haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlara adalet istiyoruz."

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Gebzeli 2 ay önce Şikayet Et
    CHP NİN ESKİ CHP İLE ATATÜRK LE ZERRE ALAKASI KALMAMIŞTIR...DEM LE İTTİFAK.....ATATÜRK BÖYLE BİR ŞEY YAPARMIYDI....ONLARI CHP NİN KAPISINDAN SOKMAZDI.....CHP NİN ŞU HALİNE BAKIN KİMLERDEN medet umuyor APONUN HEYKELLERİNİ DİKECEĞİZ DİYEN DEMİRTAŞA SELAMLAR GÖNDERİYOR....ÜLKEMİZ ADINA ÜZÜCÜ bir durum....CHP yı İmamoğlu yönetiyor CHP genel başkanı mı yoksa İstanbul İBB adayımı belli değil
    Cevapla
  • Mehmedim 3 ay önce Şikayet Et
    Atatürk'e düşman bir zihniyet kıyamet kopsa bir milim değişmez. Bunu bilmeniz lazım. Düşman ise düşmandır.!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    3 başkanı bi araya gelmiş 10 para lık tişört yüzünden DEVLETİMİZİ ZORA SOKTU Mesele bu kadar basit. Tişört olmasaydı da olurdu.
    Cevapla
  • hHüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    DEM Ne Bekleniyor ??? ATATÜRK 'e Şapkamı Çıkaracaklar ve/veya Destekmi Verecekler, HAYEL Olur.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    chp girdiği yanlış yoldan bir an önce dönmelidir. Chp nin siyasi olarak kaybetmesini canu gönülden isterim.Fakat terörün kucağında ,teröre ve teröriste meze olmasını kabul edemem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı