Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni yıl dolayasıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni yıl mesajı
GİRİŞ 31.12.2023 20:02 GÜNCELLEME 31.12.2023 20:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı yeni yıl mesajında, 2023'te Türkiye'de ve dünyada uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek ve tarihe geçecek olayların yaşandığını hatırlattı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde binlerce canın yitirildiğini ifade eden Yılmaz, yılın son günlerinde Kuzey Irak'tan gelen şehit haberleriyle yüreklerin yandığını belirterek, şehitlere ve deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Ekim ayında ise İsrail’in Gazze’de uyguladığı saldırılarla tüm dünyanın ayağa kalktığını belirten Yılmaz, “İsrail’in Filistin’de masum sivillere karşı yaptığı sistematik zulüm, bu yıl 7 Ekim olayları ile birlikte soykırıma varan boyutlara ulaştı. Yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından mayıs ayında ülkemizde hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdik. Seçimde vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanlığı seçimini Sayın Cumhurbaşkanımızdan yana yaparak bir kez daha güven tazeledi. Mecliste Cumhur İttifakı oyların çoğunluğunu elde ederek, Meclis çoğunluğunu sağladı. Bu sonuçlarla birlikte Türkiye’de genel politikalar bakımından 5 yıl süreyle siyasi belirsizlikler ortadan kalktı. Seçim sonrası yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte ortak akılla oluşturduğumuz politika dokümanları olan OVP, 12’nci 5 yıllık Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Programı ve bütçe ile politika belirsizlikleri ortadan kalktı. Böylece öngörülebilirliğin arttığı bir döneme girdik. Bu gelişmelerle birlikte 2024 yılında terörle kararlı mücadelemizden taviz verilmeyecek, Gazze için yürüttüğümüz insani diplomasi en üst seviyede sürdürülecek, deprem bölgesinde kalıcı konutlar hak sahiplerine teslim edilerek güvenli şehirler inşa edilecek. Fiyat istikrarı kalıcı olarak sağlanacak, enflasyon yıl ortasından itibaren yıllık bazda da düşüşe geçecek. 13 çeyrektir kesintisiz büyüyen ekonomimizin daha dengeli bir kompozisyonla büyümeye devam etmesi sağlanacak. Cari işlemler açığındaki dengelenme devam edecek. İstihdam dostu politikalarımıza devam edilerek, 32 milyon olan istihdam daha yüksek seviyelere taşınacak. Deprem harcamaları haricinde mali disiplinden taviz verilmeyecek Bu vesileyle önümüzdeki yılın vatandaşlarımız ve tüm insanlık için sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • emekli memur67 3 ay önce Şikayet Et
    yeni yıl mesajı yerine memur emeklilerinin 8077 tl lerini ne zaman ödeyeceksiniz onu anlatın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...