Milli İradenin adresi Galata: İstanbul'da tarihi yürüyüş düzenlendi!

Yeni yılın ilk gününde şehitlerimiz ve Gazze için 250 binden fazla katılımcı ile Galata Köprüsü’nde yürüyüş düzenlendi.

GİRİŞ 01.01.2024 10:32 GÜNCELLEME 01.01.2024 12:32
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde on binlerce kişi bir araya geldi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi önlerinde oluşturulan kortejlerden önce kendi imkanlarıyla Galata Köprüsü'ne gelen katılımcılar burada toplandı.

Köprüye çıkan yollar trafiğe kapatıldığı için katılımcılardan bazıları yürüyerek bazıları da Üsküdar'dan vapurlarla alana ulaştı

Sloganlar atıp tekbir getiren katılımcılar, çalınan müziklere de ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak eşlik etti. Galata Köprüsü civarında bulunan 200'e yakın balıkçı teknesinin de yürüyüşe destek verdiği anons edildi.

Kentteki 4 büyük camide kılınan sabah namazının ardından camilerin önlerinde toplanan katılımcılar da kortej eşliğinde Galata Köprüsü'ne ulaştı.

Yürüyüş sırasında Marmaray'ın Sirkeci istasyonundan gelen çok sayıda kişi de Eminönü'nden korteje katıldı. Katılımcıların ilgisi nedeniyle Marmaray'da yoğunluk oluştu.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMALAR

Baykar Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar "Filistin'de devam eden zulümde dünyadaki bir süper gücün gayrimeşru ve orantısız bir silah gücüyle bütün dünyayı bu soykırıma bir şekilde seyirci kalmaya zorunda bıraktığını görüyoruz." dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİN DE FİLİSTİN'DEKİ ÇOCUKLARIN DA KATİLLERİ AYNI ODAKLAR"

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da yürüyüşe katıldı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, Filistinli kardeşlerimizin haklarını gasp etmeye ve çalmaya her gün yeni bir boyutta devam etti. Dünya buna seyirci kaldı. Biz yeni yılın ilk sabahında bunu İstanbul'dan tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin de Filistin'de şehit edilen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa bizim kutlu mabedimiz. Biz terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin katillerinin kim olduğunu biliyoruz. Ancak birlik olduğumuzda bu zulümlere karşı güçlü olabiliriz."

"NEREDE ADALETSİZLİK VARSA TEPKİMİZİ GÖSTERDİK"

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliğinde konuştu.

Akar "İstanbul ayakta. Bir an önce Netanyahu ve avanesinin bu katliama son vermelerini bekliyoruz. Bizim milletimiz asil bir millet. Biz bu milletin mensubu olmaktan guru duyuyoruz. 7 iklim 3 kıtaya istikrarı adaleti barışı huzuru götüren atalarımızdan aldığımız ilhamla nerede adaletsizlik varsa o konuda tepkimizi göstermekten çekinmiyoruz. " dedi.

"TARİHİ BİR NOT DÜŞECEĞİZ"

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Bu sabah bütün İstanbullular kıyamda. Bu köprüde buluşuyorlar. Bu topraklarda var oluşumuzun hikayesini yazan şehitlerimize o vefanın bir borcu olarak buradayız. Gazze'ye ve Filistin'e destek olmak için buradayız. Bütün İstanbul akın akın Galata Köprüsü'nde. Bu tarihi mekandan tarihi bir notu düşmüş olacağız." dedi.

"SESSİZ KALAMAYIZ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "İnsanlığın son adası diye tabiri vardı milletimiz için. O anları yaşıyoruz. İnsanlığın son adası olan Türkiye'den tüm dünyaya sesleniyoruz. Buna vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bugün İsrail'in işlediği devlet terörüne karşı sessiz kalamayız. Teröristlerin güvenlik güçlerimize yaptıkları saldırılara sessiz kalamayız. Gazze'de yaşanan katliamlara karşı devlet ve devlet başkanı düzeyinde de en yüksek zirvesini gösteren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan "Neden yeni yılın ilk sabahını seçtik? Aslında dünyanın ayağa kalkmasını istedik. Belki de herkesin yeni yılın ilk gecesinde, dünyanın uykuda olduğu bir zamanda asla uyumayacağız. Çocuklar ölürken ayakta duracağız." dedi.

FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİNDEN AÇIKLAMALAR

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliğinde konuştu.

"İSRAİL HER YERDE YARGILANMALI"

Filistinli Araştırmacı Yazar Muin Naim, "Filistin ve Gazze yalnız kalmamalı. Uluslararası bir tepki olması lazım. İsrail her yerde yargılanmalı. Hem Netanyahu hem de onun etrafındakilerin katil oldukları dünyanın önünde tespit edilmeli." dedi.

Filistin İnisiyatifi Başkanı Ümit Sönmez "Dünyanın büyük bir kısmı, 2023 biterken İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımında bir şekilde biteceğini düşünüyordu, maalesef bitmedi. Biz de 2024'ün ilk sabahında Filistin'e desteğimizin durmadan devam edeceğini göstermek istedik." dedi.

Akşam Gazetesi Yazarı Murat Özer "Tarihi yürüyüşle burada, hem PKK terörünü hem de İsrail zulmünü lanetleyen, reddeden bir mesaj yükseliyor. Türkiye'nin ve Filistin'in ortak düşmanı var; siyonizm ve onu besleyen emperyalizm." dedi.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Galata Köprüsü'ndeki platformlarda "ForFairFuture" (Adil gelecek için) yazılı etiketler yer alırken alana dev ekranlar kuruldu, ses sistemi için kolonlar yerleştirildi.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Galata Köprüsü'ndeki platformlarda "ForFairFuture" (Adil gelecek için) yazılı etiketler yer alırken alana dev ekranlar kuruldu, ses sistemi için kolonlar yerleştirildi.

Köprünün Karaköy çıkışında basın için oluşturulan platformda, birçok yerli ve yabancı basın mensubu programı takip etti.

Kur'an-ı Kerim okunan programda Abdurrahim Karakoç'un "Kardan aydınlık" bestesi seslendirildi. Katılımcılar da cep telefonlarının ışıklarını açarak eşlik etti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 129
  • ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Biz tüm yüreğimizle sizin yanınızdayız Allah razı olsun pkk ve israil abd ve ab ülkelerine lanet olsun Allah Kahhar ismiyle kahretsin yaşasın filistin
    Cevapla
  • Şebeke borsada 4 ay önce Şikayet Et
    Hem devlet Türk Kürt ayırmayıp vatandaş bilinci ile yaklaştığı halde milletin evladını katleden pkk olsun bunu görüp bilip hüdapar dahi alenen federasyon diyor.yani kürdistan.SONRA DEVLET CEZAEVİNDE İŞKENCE ETTİ.şimdi şuan alenen kürdistan isteyen o zamanda aynı olduğu için NEYİ HAKETTİYSE ONU YAŞAR bunlar kürdistan istiyor NET.BEDELİNİ ÒDEYECEKLER hiçbişey eskisi gibi olamaz bundanböyle
    Cevapla
  • Şebeke borsada 4 ay önce Şikayet Et
    Onun için DİYORUZ Kİ PKK HDP CHP BELLİ.aleni tüzüğü belli Olan hüdaparda belli buda federasyon özerklik derdinde.BU ÜLKEDE BU MİLLET BEDEL ÖDEYİP ülke ŞEHİT MEZARLIĞI OLUPTA bu vatanda hdp onun chp si hüdaparı ortadoğuda kürdistana çalışan oyuncusu ASLA YAŞAYAMAZ ama milletin gücü yok.şimdilik oyunun farkında değil.
    Cevapla
  • Şebeke borsada 4 ay önce Şikayet Et
    Devlet olarak İSRAİLİ YALNIZLAŞTIRACAK ekonomik anlamda darboğaza sokacak yaptırım olarak yapacağımız hiç bir şey yokmu?
    Cevapla
  • Ee Sonuç 4 ay önce Şikayet Et
    Sadece İstanbul'da değil tüm Vatanım insanı milletim sokaklara dökülse "kahrol İsrail" desek...
    Cevapla
  • sami 4 ay önce Şikayet Et
    icraat olmadan, bir sey olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı