Ev sahibinin IBAN oyununu savcılık bozdu

Ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı yatırmaya devam etti, ev sahibinin oyununu bozdu.

GİRİŞ 01.01.2024 11:21 GÜNCELLEME 01.01.2024 11:29
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarmak için başvurduğu yollardan biri de banka hesabını kapatmak ve kirayı ödemediğini gerekçe göstererek tahliye davası açmak. İstanbul Ümraniye'de de bu durumun bir benzeri yaşandı. 62 yaşındaki Nejla S., 2021 yılının Kasım ayında Sıdıka B.'nin evini 3 bin 600 liraya kiraladı.

Geçen ekim ayına kadar da kirasını düzgün bir şekilde ödedi. Ancak 56 yaşındaki ev sahibi Sıdıka B. kiracısının 2023 yılının Ekim ayında sözleşmenin bittiğini belirterek banka hesabını kapattı. Bunun üzerine ev sahibin başka bir IBAN numarasını bulan kiracı, ücreti oraya yatırarak ev sahibinin oyununu bozdu.

"IBAN'IMI ELE GEÇİRDİ" ŞİKAYETİ

Ancak ev sahibinden yeni bir hamle geldi. Savcılığa giden ev sahibi kiracısını şikayet etti. "Nejla Hanımın sözleşmesi Ekim 2023'te bitti. Bu sürece kadar kira ücretini sözleşmedeki IBAN'a yatırıyordu. Sözleşmesi bittiği için bu IBAN'a bağlı hesabı kapattım. Nasıl elde ettiğini bilmediğim bir şekilde maaş hesabımın IBAN'ını ele geçirmiş ve kiracıymış, kira sözleşmesi devam ediyormuş gibi buraya para yatırmaktadır" dedi. İBAN bilgisini ele geçiren kiracısından şikayetçi oldu.

KİRACIYA "VERİLERİ ELE GEÇİRME" SORUŞTURMASI

Kiracı Nejla S. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık ise dikkat çeken bir karara imza attı.

SAVCILIKTAN "EV SAHİBİ İYİ NİYETLİ DEĞİL" KARARI

Şüpheli kiracı Nejla S.'nin kiracılık akdinin halen devam ettiğini belirten savcılık, ev sahibinin kiracısının zorda kalmasını sağlamak için banka hesabını özellikle kapattığını vurguladı.

Kiracının ev sahibinin IBAN numarasını öğrenerek kira ücretini yatırmasının "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçunun unsurlarını oluşturmadığının altını çizen savcılık, "Ev sahibinin bahse konu olayda iyi niyetli olmadığı anlaşılmıştır" dedi.

Aralarındaki uyumsuzluğun hukuk mahkemesinde çözüme ulaştırılabileceğini kaydederek şüphelinin savunmasının alınmasına gerek dahi görülmediğini aktardı. Takipsizlik kararına imza attı.

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 70
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Herkes birsey yazmis, Islam bagli oldugun devletin yasalarina uyma ve bozgunculuk cikarmamayi emretmis, devlet diyor ki %25 den fazla yapamazsin, bir adamin kirasi bin tl iken adam 10 bine cikariyor, ondan sonra veryansin ediyor herseye zam geldi, iste bu acgozlu ev sahipleri gibi millet hep acgozlu oldugu icin eflasyon 1 se 100 oluyor, Allah islah etsin hepimizi
    Cevapla
  • Bermina BSK 3 ay önce Şikayet Et
    Ev sahibinin rızası yoksa evinde oturulmaz.Ne kılınan namaz nede edilen ibadet kabul olmaz.Sağolsun bazı arkadaşlar başkasının emanetinde oturduğunu unutup sahipleniyorlar. Kendileri ev sahibi olsa nasıl olur acaba.Bu arada bende kiracı olarak oturdum senelerce.Hak neyse onu verdim rızasını aldım.Yazik ki ne yazık harama helal der olduk.
    Cevapla
  • Özgür 3 ay önce Şikayet Et
    Kiraya verirken 1000 takla atıyorsun ama iki yüzlülük hat safhada
    Cevapla
  • Mesut aeslan 3 ay önce Şikayet Et
    Önceden insanlar yaradan dan dolayi insanlaro severdi esyalari kullanirdi simdi ise esyalari sevip insanlari kullaniyorlar bu kiracisi cikip baska yuksek fiyattan kiraci gelirse ev sahibinin gonlumu olacsk ibadeti kabul mu olacak kiracının düştüğü durum ne din katında nede ahlak katında var
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Hadi ordan birde fetva veriyor haktan hukuktan bahsediyor sen kim islam.adina fetva vermek kim
    Cevapla
  • Ömer F. Seyrekbasan 3 ay önce Şikayet Et
    Çok biliyorsun sen
    Cevapla
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    Boş boş konuşma namazla ibadetle ne alaka fetvacimisin
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 3 ay önce Şikayet Et
    Ulan ele geçirmiş de ne yapmış Birisinin ibanıyla hiç bir şey yapılamaz Kötü niyet yok burda Kararda da denildiği gibi kötü niyetli ev sahibi bide sen,iyi olanlardan ALLAH CC razı olsun.
    Cevapla
  • Naz 3 ay önce Şikayet Et
    Ev sahibi kurnazlık yapmış sonucu görmüş, amaç yüksek kıra
    Cevapla
  • Muhittin 3 ay önce Şikayet Et
    Devlet akaryakıt, doğamazsın elektrik,gıda ve üst limit koysun o zaman.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 ay önce Şikayet Et
    Devlet % 25 zam sınırı koyduktan sonra diyor ki: Benim vatandaşım işini bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar