Galata’da 250 bin kişiden ‘Ebu Ubeyde’ sözü

2024 yılının ilk gününün sabahında Galata Köprüsü’nde 250 bin kişinin katıldığı “Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet” yürüyüşünde, Gazze’deki direnişin sembolü haline gelen Ebu Ubeyde’nin adıyla söz verildi.

GİRİŞ 01.01.2024 15:04 GÜNCELLEME 01.01.2024 15:07
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İstanbul yine tarihi bir kalabalığa şahit oldu. Miladi yeni yıla merhaba diyen Türkiye, 1 Ocak sabahında Filistin direnişi ve kahraman şehitlerimiz için kıyama durdu. Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye ve Yeni Cami’de kılınan sabah namazının ardından kortejler halinde Galata Köprüsü’ne akın eden yüzbinlerce vatandaş, dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Merasimde, Gazze Şeridi’nde İsrail terörüne karşı kurtuluş savaşı veren Kassam Tugayları unutulmadı. Yaptığı coşkulu konuşmada kalabalığa seslenen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, direnişin sembolü haline gelen Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’yi anarak alandaki vatandaşlardan söz aldı.

BİR EBU UBEYDE GİBİ...

Ali Yalçın, “Sizlerden irade beyanında bulunmak üzere sorumu soruyorum: Filistin davasını unutmayıp devamlı sahip çıkacak mıyız? Oradaki çocukları, kadınları, yaşlıları, yalnız bırakmayıp devamlı onların yanında olacak mıyız? İsrail’in haysiyetsiz katil sürüsünün karşısında her zaman bir Ebu Ubeyde gibi duracak mıyız?” dedi.

Yalçın’ın sözlerine alandaki kalabalık hep bir ağızdan “Evet” karşılığını verdi.

_____________

Konuşmasında Şükrü Erbaş'ın "Canı Cehenneme" şiirinin bir dörtlüğünü okuyarak başlayan Ali Yalçın, şu sözleri sarf etti:

“Canı cehenneme rahat uyuyanın,

Kapısını örtenin perdesini çekenin.

Canı cehenneme başkasının yangınıyla,

Evini ısıtıp, yemeğini pişirenin."

Canı Cehenneme:

Filistin topraklarına yerleşimci adı altında işgalcileri yerleştirenlerin.

Gazze’nin yangınından kendilerine gelecek devşiren, el ovuşturan ve İsrail hesabına çalışanların

“Ben ABD Dışişleri Bakanı olarak değil bir yahudi olarak geldim” deyip siyonistleri cesaretlendirenlerin.

”12 Yaşında Filistinli kızı öldürdüm ama ben öldürmek için bebek arıyorum” diyen İsrailli katil sürüsünün...

Canı cehenneme; askerimizi, polisimizi  şehit eden, İsrail’in , ABD’nin, emperyalistlerin taşeronu olan PKK’nın PYD’nin ve tüm terör örgütlerinin.

Canı Cehenneme; Gazze’de soykırım uygulayan ve Filistin’i ortadan kaldırmaya çalışanların.

Galata’daki tarihi yürüyüşte ABD’ye net mesajGalata’daki tarihi yürüyüşte ABD’ye net mesaj

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 18
  • Metin 3 ay önce Şikayet Et
    Eyy Netenyahu! Durma! Savaşı uzat, büyüt ve böylece Devletin yok olsun. "Yahûdîler sizinle savaşacaktır! Fakat netîcede (ilerleyen aylarda) siz onlara musallat kılınacaksınız! Öldürme o kadar şiddetli olacak ki. Bir kaya parçası: ‘Ey Müslüman! Şu arkamda duran kişi bir Yahûdî’dir. Onu öldür!’ diye haber verecektir.”
    Cevapla
  • mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Ve canı cehenneme bu zulme sessiz kalan hatta ve hatta bizleri arap sevici olarak gören içimizdeki yahudi tohumlarının ve israil-abd uşaklarının.....
    Cevapla
  • muşlu memet 3 ay önce Şikayet Et
    allahın izniyle 2024 Yahudilerin sonu olacak inşallah
    Cevapla
  • Onur 3 ay önce Şikayet Et
    Evet bence icraata geçerek İsrail mallarına boykot uygulayabilirsiniz.
    Cevapla
  • Adlar 3 ay önce Şikayet Et
    75 Senedir bize öretikleri Bati Abd yi aṣiladilar Tarihini satilar Arablari bize düman etiler Camii leri kapatanlar Tarihini öğretmeyen ders kitabina koymayan süt tozu içiren bunlaridi CHP idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem