Yetim Vakfı, 2023 yılında 1 milyon 432 bin 659 kişiye ulaştı!

Yetim Vakfı, "33 ülkede 1 milyon 432 bin 659 kişinin yüzü güldü yetim çocuklar için koştuğumuz bir seneyi daha geride bıraktık." açıklamasında bulundu.

Yetim Vakfı, 2023 yılında 1 milyon 432 bin 659 kişiye ulaştı!
Yetim Vakfı, 2023 yılında 1 milyon 432 bin 659 kişiye ulaştı!
GİRİŞ 02.01.2024 17:04 GÜNCELLEME 03.01.2024 09:59

Yetim Vakfı, 2023 yılındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Vakıf'tan yapılan açıklamada, "2017’den bu yana öksüz, yetim, sosyal yetim çocuklarımıza yardım eli uzatmaya devam ediyor, onların yüzünü güldürebilmek için çabalıyoruz. Bağışlarınızla sayesinde dünyanın dört bir yanındaki yetim yavrularımıza destek oluyoruz. Yetim çocuklar için koştuğumuz bir seneyi daha geride bıraktık ve 2023 yılında destekleriniz sayesinde 1 milyon 432 bin 659 kişiye ulaştık." denildi.

İşte 2023 yılında yapılan çalışmaların kısa özeti:

Yaraları birlikte sardık

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremde seferber olduk. Depremzede kardeşlerimize Sıcak yemek, kumanya, giyim, yakacak gibi destekler vererek 362.159 kişiye ulaştık. 60 tırlık insani yardımla sahada depremzede kardeşlerimizin yardımına koştuk. Yıkıcı depremin açtığı yaraları birlikte sarabilmek için çocuklara psikososyal destek sağladık. 4.5 Milyon çocuğun etkilendiği bu dönemde, Yetim Vakfı olarak yüz binlerce çocuğa destek olduk. Maddi ve psikososyal desteklerin yanı sıra sınav hazırlığı içersinde olan öğrenci kardeşlerimize de eğitim desteği verdik.

7 bin kişiye psikososyal destek

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa gibi şehirlerin yanı sıra Suriye’de depremden etkilenen bölgelere yardım elini ulaştıran Yetim Vakfı haftalardır ihtisas alanı olan psikososyal faaliyetlere ağırlık veriyor. Yetim Vakfı Psikososyal Destek Merkezi tarafından depremin gerçekleştiği 5 ayrı ilde 16 Şubat itibariyle personeller ve gönüllüler eşliğinde iki ay boyunca psiko-sosyal destek çalışmaları yürütüldü. Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kilis, Gaziantep merkezli destek ekipleri farklı kırsal bölgeler ve çadır kent ziyaretleriyle toplamda 7000’e yakın kişiye ulaştı.

Ramazanın bereketini birlikte hissettik

2023 Ramazan ayına “Bu Ramazan Kardeşliğe Tutun” diyerek başladık. Odağımızda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen 11 ilimiz vardı. Depremzede kardeşlerimize binlerce kumanya dağıttık. Yetim yavrularımıza bayramlık kıyafetlerini ulaştırdık.

Geçtiğimiz bu yılda devam ettiğimiz Kardeş Aile Projesi’ne, Sırada İyilik Var Projesi’ne, 23 ülkede 11 bin 478 yetim yavrumuza ulaştığımız Sponsorluk Destek Hizmeti’ne, Suriye bölgesindeki yetim yerleşkelerine verdiğimiz desteğe, gönüllülük çalışmalarına, kadın kolları çalışmalarına ve İLKE Vakfı - Sivil Toplum Akademisi’nin gerçekleştirdiği Sivil Toplum Zirvesi’nde Öne Çıkan Faaliyet Ödülü’nü aldığımız yetim annelerine yönelik bir kalkındırma projesi olan İyilik Gemisi projemize 2024 yılında da devam edeceğiz.

Şehrime şenlik geldi

Her sene 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz “Sokağıma Şenlik Geldi” etkinliğini bu yıl “Şehrime Şenlik Geldi” diyerek deprem bölgesinde gerçekleştirdik. Hatay’ın Kırıkhan ve Narlıca ilçeleri başta olmak üzere Kilis merkez ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde psikologlardan oluşan 40 kişilik bir ekiple 1.000’e yakın depremzede çocuğumuz ile birlikte 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nü idrak ettik.

399 bin 894 kişi kardeşliğe tutundu

2023 yılında odağımızda her ne kadar deprem bölgesi olsa da farklı coğrafyalardaki kardeşlerimizi de unutmadık. Yetim Vakfı olarak bu yıl toplamda 20 ülkede 399.894 kişiye iyilik elimizi uzattık. İnsani krizlerin, savaşların, doğal afetlerin, kıtlığın ve fakirliğin yaşandığı coğrafyalardaki öksüz, yetim ve sosyal yetim yavrularımıza ramazan çocuk paketi, kumanya, bayramlık, eğitim materyalleri, fitre ve zekatlar dağıttık. Yine bu ayda bağışçılardan gelen adak ve akika kurbanlarından da binlerce kişi istifade etti.

“Gülüşüne Kurban” dedik kıtaları aştık

2023 Kurban Bayramı’nda da yine kıtaları aşarak 20 ayrı ülkeye gittik ve 455 bin 124 kişiye kurbanlarını ulaştırdık. Bağışlarınızla 18 ülkede bayramlık kıyafetler hediye ederek 6 bin 630 yetim yavrumuzun sevincine ortak olduk.

Libya’daydık

Libya’da gerçekleşen sel felaketinde zarar görmüş kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. 900 aileye ulaştık.

İyilik zili çalıyor!

2023 – 2024 eğitim öğretim dönemine girerken “İyilik Zili Çalıyor” diyerek kırtasiye projesini gerçekleştirdik. 6 şubat depreminde zarar gören 11 ilimiz başta olmak üzere afetlerin, insani krizlerin, savaşların yaşandığı coğrafyalarda toplamda 16 bin 528 öğrenci kardeşimize ulaştık.

Dünyada ilk

Dünyada bir ilk olan, oyunun gidişatına seyircinin karar verdiği çocuk tiyatrosunu sahneledik. Çocukların ahlaki, kültürel ve sosyal gelişimine destek olarak vicdan kavramını ortaya çıkaran “Puffy’nin Yolculuğu Bilgiler Aynası” seyirciler tarafından oldukça ilgi gördü. Çocuklarımızla birlikte Puffy’nin Yolculuğu’na dâhil olduk.

Filistin’e acil yardım

İsrail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını ayaklar altına alarak Filistin topraklarında gerçekleştirdiği soykırım sürecinde Yetim Vakfı olarak, ilk günden itibaren bütün imkânlarımızı Gazze için seferber ettik.

Nakdi yardım, kumanya dağıtımı, çocuk bezi ve süt dağıtımı, battaniye dağıtımı, su tankeri, sıcak yemek dağıtımı, hijyen paket dağıtımı, hastanelere yakıt dağıtımı, ekmek dağıtımı, branda dağıtımı olmak üzere 10 ayrı proje gerçekleştirdik.

Yetim Vakfı, işgalci İsrail’in soykırım saldırıları altındaki Gazze’ye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. 7 Ekim’den bu yana bağışçılardan gelen destekler sayesinde 125 bin kişinin temel ihtiyaçları karşılandı.

Filistinli çocuklar için çizdik

İsrail tarafından katledilen binlerce Filistinli çocuk için Üsküdar Meydan’da buluştuk. Çocuklarımızla birlikte bir kilometrelik tuvale hayallerimizi çizdik ve Üsküdar sahil boyunca sergileyerek dünyaya sesimizi duyurduk.

Afet ve çocuk çalıştayı

Dünyanın birçok yerinde yaşanan doğal afet ve savaşlardan olumsuz etkilenen çocuklar için Afet ve Çocuk Çalıştayı düzenledik. Çocukların geleceği için, onların haklarını korumak için bir araya geldik. Alanlarında uzman akademisyenlerden, aktivistlerden ve STK çalışanlarından oluşan 77 katılımcı ile 4 ayrı komisyon kurduk. Sonuç bildirgeleri yayınladık.

19 Kasım tarihinde gerçekleştirdiğimiz çalıştayda 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü de idrak ettik.

Geçtiğimiz bu yılda devam ettiğimiz Kardeş Aile Projesi’ne, Sırada İyilik Var Projesi’ne, 23 ülkede 11 bin 478 yetim yavrumuza ulaştığımız Sponsorluk Destek Hizmeti’ne, Suriye bölgesindeki yetim yerleşkelerine verdiğimiz desteğe, gönüllülük çalışmalarına, kadın kolları çalışmalarına ve İLKE Vakfı - Sivil Toplum Akademisi’nin gerçekleştirdiği Sivil Toplum Zirvesi’nde Öne Çıkan Faaliyet Ödülü’nü aldığımız yetim annelerine yönelik bir kalkındırma projesi olan İyilik Gemisi projemize 2024 yılında da devam edeceğiz.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı
İYİ Parti'de devir teslim töreni gerçekleşti