İhsan Aktaş Millet İttifakı yalanını ortaya çıkardı! 'Hiçbir zaman öne geçemedi'

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, bugün yayınladığı yazısında son anket sonuçlarını açıklayarak Millet İttifakı ile ilgili büyük bir yalanı ortaya çıkardı.

İhsan Aktaş Millet İttifakı yalanını ortaya çıkardı! 'Hiçbir zaman öne geçemedi'
İhsan Aktaş Millet İttifakı yalanını ortaya çıkardı! 'Hiçbir zaman öne geçemedi'
GİRİŞ 02.01.2024 17:42 GÜNCELLEME 02.01.2024 17:43
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Anket firmaları seçime yönelik araştırmalarını yayınlarken GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş bugün kaleme aldığı yazısında ellerindeki son araştırmanın sonuçlarını açıklayarak yapılan algı operasyonlarına cevap verdi.

MİLLET İTTİFAKI HİÇ ÖNE GEÇEMEDİ

Ali Saydam'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye geneli ve İstanbul ile ilgili araştırma sonuçlarını paylaştığını belirten İhsan Aktaş, sonuçların evlere şenlik olduğunu söyleyerek ankette "Kararsızları kendi hanelerinde katarak bir sonuç çıkarmışlar” cümlesinin yazının en keyifli tarafı olduğunu söyledi.

2023 genel seçimlerine giderken yaşananları hatırlatan Aktaş, yirmiye yakın firma koro halinde yapmış oldukları araştırmalarla Millet İttifakının, HDP olmadan dahi Cumhur İttifakının önünde olduğunu iddia ettiklerini, GENAR olarak kendileri doğru sonuçları açıkladığında ise 'taraf olmakla' suçlandıklarını belirtti. Sonuçlarla ilgili bir detayın altını çizen Aktaş, Millet İttifakı hiçbir zaman HDP oyları eklenince dahi Cumhur İttifakının bir milim önüne geçemediğini söyledi.

CUMHUR İTTİFAKI TARAFI

İhsan Aktaş, Türkiye geneli GENAR verilerine göre AK Parti'nin oyunun yüzde 33,5, MHP'nin oyunun ise  yüzde 11,5. olduğunu bu durumda Cumhur İttifakı'nın yüzde 45 oranına ulaştığını belirtti. Aktaş, Cumhur İttifakı tarafından ittifaka yakın olan Yeniden Refah Partisi'nin oyunun ise yüzde 4,5 olduğunu yazdı.

MUHALEFET TARAFI

Aktaş, CHP'nin oyunun ise yüzde 24,3, müttefiki HEDEP’in oyu ise yüzde 9,2 olarak ölçüldüğünü, İYİ Parti'nin ise seçime 'Hür ve müstakil' olarak girme kararı almasının ardından oylarını geri kazanmaya başladığını belirterek geçtiğimiz ay 6,6 olan oy oranının bu ay 7,6 olduğunu ifade etti. 

CHP VE HEDEP AK PARTİ ANCA EDİYOR

Partilerin oy oranlarına ilişkin analizlerini sürdüren İhsan Aktaş, CHP ve HEDEP'in Cumhur İttifakı'nın yanından geçemeyeceğini, iki partinin oylarının yalnızca AK Parti kadar anca edebildiğini yazdı. 

İMAMOĞLU İSTANBUL TARİHİNİN EN BAŞARISIZINDAN DA BAŞARISIZ

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul başkanı tarihin en başarısız başkan Nurettin Sözen’den daha başarısız olduğunu söyleyen Aktaş, İmamoğlu'nun vaatleri gerçekleştirme oranının yüzde 13'le sınırlı kaldığını seçim vaadi olarak 100 bin konut sözü verirken yapabildiği konut sayısının sadece 3 bin olduğunu belirtti. Rahmetli Kadir Topbaş ile İmamoğlu'nu karşılaştıran Aktaş, Topbaş'ın başarı oranının yüzde 70'lerde olduğunu bu oranının İmamoğlu tarafında ise 47'lerde kaldığını yazdı. 

KARARSIZLAR DAĞITILDIĞINDA SONUÇLAR

Aktaş, Kararsızlar ve adaya göre şıkkı dağıtıldığında ise sonuçları şu şekilde açıkladı;

AK Parti yüzde 44,4, MHP yüzde 3,4. CHP ise yüzde 41,7, ortağı DEM Parti’nin oy oranı ise yüzde 2,2’dir. Bu şartlarda AK Parti seçime daha avantajlı girmektedir.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 30
  • harun 3 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu sanki maaşına zam yapacak. Çok istiyorsan buyur ver imamoğluna.
    Cevapla
  • Angara lı 3 ay önce Şikayet Et
    işte yorumlarda karşımıza çıkıyor patates ,soğana oyunu satanlar hep sağ kesimden hiçbir CHP li herpisliği yapsalarda ,PKK ile masaya otursada yine CHP diyor bizim sağ kesim bir öğrenmiş parayı başka bildiği yok vatan elden gitse hala açız diyenler çıkacak
    Cevapla
  • SSK emeklisi 3 ay önce Şikayet Et
    Bozacinin.,şahidi siraci haberi. Sanki Muhterem objektif anket yapıyormuş gibi. Yapılan anketlere emeklileri katmiyorlar herhalde.
    Cevapla
  • Mileri 3 ay önce Şikayet Et
    Bu vatan din İman düşmanlarına oy verenler Allah huzuruna çakınca nasıl hesap verecekler? Yahu benimkinde soru mu şimdi? Dini imanı olmayanın Allah korkusu olur mu? Allah ıslah etsin. Allah bunlara apartman yöneticiliği bile nasip etmesin. Yoksa ilk komşularını satarlar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hiç birşey yapmasa bile chp liler oy verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası