Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı 56 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kafes-28" operasyonuyla 18 ülke tarafından haklarında Interpol tarafından kırmızı bülten ve difüzyon mesajı ile arama kaydı bulunan 56 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

GİRİŞ 03.01.2024 09:35 GÜNCELLEME 03.01.2024 10:56
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hangi bülten ile aranırsa aransın halkın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütleri ve zehir tacirlerine nefes aldırmayacaklarını belirtti.

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı Koordinasyonunda, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve KOM Başkanlığının yaptığı çalışmalar sonrasında il emniyet müdürlüklerince İstanbul, Antalya, Sakarya, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova olmak üzere 11 ilde ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün olmak üzere 18 ülke tarafından haklarında Interpol'ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı ile arama kaydı olan 56 şahsa Kafes-28 operasyonları düzenlendi.

Operasyonda yakalanan şahısların suç örgütü üyeliği, uyuşturucu madde ticareti, kara para aklama, saldırı, kalpazanlık, soygun, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, adam öldürme, fuhuş, hırsızlık, kaçakçılık, rüşvet, yolsuzluk ve sahtecilik suçlarından arama kayıtları olduğu tespit edilmişti. Interpol tarafından aranan ve emniyetimizin yaptığı titiz incelemelerden sonra ülkemizde olduğu belirlenen 56 kişinin tamamı yakalandı."

Yerlikaya, emniyet güçlerinin taramalarına devam ettiğini vurgulayarak, "Bu sabah şafak vaktinde operasyon düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabb'im ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Devletimizin nefesi, terör ve işbirlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 62
  • Levrock 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim kırmızı bülten ile arananlari avrupa ve başkaları bize iade etmiyorlardi, bizde ona inat girmelerine müsade mi ettik, simdi Isvec gibi bazi ülkelerle anlaştık tutuklamalar bundan dolayi mi başladı diye merak ederek soruyorum?
    Cevapla
  • Eren 3 ay önce Şikayet Et
    Bunları gizli bir idam sehpsına koyup tüm bilgilerri alıp asacaksın
    Cevapla
  • Oscar 3 ay önce Şikayet Et
    Interpol tarafindan aranan 58 kisi bu ulkeye nasil girdi.sen once bu sorunun cevabini bul
    Cevapla
  • Çok Ayıp 3 ay önce Şikayet Et
    Burada reis düşmanlığı yapma...
    Cevapla
  • anladım 3 ay önce Şikayet Et
    kırmızı bültenliler hep bizim ülkede. neden acaba. uyuşturucular kara paracılar hepsi bizde.
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Ajanlar veya ajanların kullandığı satılmış köpekler sanırım bunlar.
    Cevapla
  • Muhalif 3 ay önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar nasıl cirit atmış bunlar da şimdi elleriyle koymuş gibi buluyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı