AKOM ve Meteoroloji tarih verdi! Atkı ve bereleri çıkarın, İstanbul'a kar geliyor

Son dakik haberi... AKOM, İstanbul'un, 8 Ocak pazartesiden itibaren Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine gireceğini, sıcaklıkların 5-8 derece düşeceğini ve karla karışık yağmur ve kar beklendiği bilgisini paylaştı.

GİRİŞ 05.01.2024 01:17 GÜNCELLEME 05.01.2024 09:41
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... AKOM’un paylaştığı bilgilere göre, 8 Ocak Pazartesi’den itibaren etkisini gösterecek Sibirya kökenli soğuk havanın, hafta ortasında etkisini arttırarak yer yer etkili kar yağışına sebep olması bekleniyor.

12 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacak. Akşam saatlerinde yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklenirken, gün içinde ve hafta boyunca lodos yönlü rüzgar, ılık hava getirecek.

Rüzgarın 20-45 kilometre/saat hızla esmesi bekleniyor. Lodosun getirdiği ılık havanın 8 Ocak Pazartesi’ye kadar sürmesi, hafta başı akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul’un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA 9-10 OCAK'TA KAR BEKLENİYOR

Sibirya kökenli sistemle birlikte hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece azalması, yağmur ile başlayan yağışların 9 ve 10 Ocak’ta kara dönüşmesi öngörülüyor.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN SOĞUK VE EN KARLI GÜNLERİ YOLDA OLABİLİR"

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten beklenen yağışlı sisteme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün..."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Ocak Cuma için yapılan son değerlendirmelere göre; 

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya'nın doğu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, yarın (Cuma) kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Batı Karadeniz'in doğusunda yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU İLLERİNDE KAR UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge illeri için kuvvetli kar yağışı ve çığ uyarısında bulundu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede havanın kapalı ve çok bulutlu, aralıklı ve kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması beklendiği belirtildi. Açıklamada, "Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgarın batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Van'da 4, Hakkâri'de 3, Bitlis ve Muş'ta 2 derece olacağı tahmin edilmektedir. Bölge genelinde beklenen kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Diyarbakır'ın doğusu, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı, Hakkari çevreleri, Van ve Bitlis'in yüksekleri ile Siirt'in ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun (20 cm ve üzeri kar yüksekliği) kar yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı, karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 4°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 9°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 4°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 11°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile bu akşam ve gece saatlerinde Muğla, Aydın ve Denizli çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 8°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 12°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 11°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 6°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ve ısparta çevreleri ile bu akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın güneybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA 11°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 15°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğu çevreleri (Manavgat ve Alanya ilçeleri) aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 12°C, 17°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 13°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Yarın (Cuma) bölgenin doğusunda rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA 11°C, 17°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ESKİŞEHİR 7°C, 12°C

Parçalı çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

KONYA 7°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

YOZGAT 3°C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yarın (Cuma) bölgenin doğusunda rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU 6°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE 9°C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 5°C, 9°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 11°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cuma) Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

RİZE 9°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 12°C, 16°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 7°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON 10°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, güneydoğusu, Kars, Ardahan ve Erzincan çevreleri ile bu gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Hakkari, Bitlis, Van, Muş ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

ERZURUM -2°C, 3°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS -3°C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA 2°C, 7°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN 0°C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cuma) il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 5°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 7°C, 14°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MARDİN 5°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SİİRT 6°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtına; Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 yer yer 7, gece saatlerinden itibaren doğusu 8; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, yarın (Cuma) öğle saatlerinde doğusu güneybatıdan 5 ila 7, yer yer 8, bugün (Perşembe) akşam saatleri geneli ile gece saatlerinde doğusu güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, sabah saatlerine kadar 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, sabah saatlerine kadar 2,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinde kuzeybatıdan, yarın (Cuma) saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5, bugün (Perşembe) akşam saatlerinde kuzeyi 6; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan, bugün (Perşembe) akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6, akşam saatlerinde güneyi 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, İskenderun Körfezi kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6, bugün (Perşembe) akşam saatlerinde batısı 7; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, gece saatlerinden itibaren 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yarın (Cuma) öğle saatlerinde 6 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: Orta.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Ulu Ermiş 3 ay önce Şikayet Et
    açıklıyorum pazartesi akşam saatlerinde kar yağacaktır Millete hayırlı uğurlu olsun, karı görmeyen böylece görmüş olacaktır
    Cevapla
  • Ulu Ermiş 3 ay önce Şikayet Et
    ben söylediğim zaman yağacaktır
    Cevapla
  • Aceba 3 ay önce Şikayet Et
    Su an bütün Türkiye'de yeni bir grip veya DNA si degistirilmis korona benzeri vakalar yoğunlukla yaşanmakta bu hastalık insanı en az 2 ila 4 gün arası perişan ediyor bu hastalık aceba gercekten mevsimsel hastalık mı yokta ABD İsrail İngiliz Çin kafirinin kovidde olduğu gibi labaratuarda gelistirdigi virüslerle yeni bir biyolojik saldırısını
    Cevapla
  • Ankara Davut 3 ay önce Şikayet Et
    O zaman ibb başkanı için rakı balık zamanı geldi.. Ama seçim de var, yasin de okuması, cami ziyaret etmesi lazım. Bu adamın işi de zor ya. Kayak için başka bir felaket bekler artık.
    Cevapla
  • Liyakatli ofli 3 ay önce Şikayet Et
    “Atkı, bere, eldiven ve botlarıda çıkarın 2500 yılına kadar İstanbul’a kar yağabilir “ diyor meteoroloji o kadar isabetli tahminler yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu